Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fraktselskapet kunne ikke forstå hvordan stadige tyverier av elektronikk som mobiltelefoner og nettbrett kunne skje fra deres vogntog mens de kjørte mellom Stockholm og Göteborg midt på natten. Varer for millioner av kroner forsvant uten et spor.

Postnord installerte derfor overvåkingskameraer inne i lasterommene.

Opptakene viste at tyver brøt seg inn i lastebilene mens de kjørte på motorveien E20 i 80 kilometer i timen.

Fulgte etter i personbil

Postnord og politiet overvåket to tyveriforsøk. Deretter slo politiet til. Fire personer ble pågrepet på fersk gjerning i september.

Mennene fulgte etter lastebilene i en stasjonsvogn. Når de var nære nok, klatret to av mennene ut gjennom bilens takluke før de tok seg ned på bilens panser og brøt opp døren på lastebilen.

Sendes i fengsel

De fire mennene er nå dømt i Alingsås tingsrätt, skriver Aftonbladet. To brødre i 35-årsalderen innrømmet at de hadde til oppgave å ta seg inn i lastebilene via personbilens panser.

En 45-åring som er i slekt med brødrene har forklart at det var han som kjørte, mens en 30-åring skulle hjelpe brødrene og ta imot tyvegods.

Mennene ble dømt til fengsel i ett år og seks måneders og ett år og ni måneder. I tillegg utvises de fra Sverige etter at straffen er sonet.