Løfshus: – Dette er Northugs vei til OL-plass

– Petter er bedre rustet til å ta det OL-gullet ved å fullføre en treningsperiode nå, sier landslagssjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Løfshus begrunne uttaket øverst!

Torsdag kom nyheten om at Petter Northug ikke er del av den norske troppen til Tour de Ski.

TV 2s sendeskjema: Tour de Ski og haugevis av andre store idrettsopplevelser de neste ukene

Landslagssjef Vidar Løfshus sier at vurderingen er gjort på sportslig grunnlag, og at ikke landslagsledelsen stiller strengere krav til en Northug som i deler av sesongen står utenfor landslaget.

– Nei. Det gjør vi ikke. Han står ikke utenfor landslaget. Han er på landslaget i disse dager. Så det er ikke det det handler om. Det handler om at vi ønsker å yte ham den rettferdigheten at han får forberedt seg best mulig, og vi tror ikke Tour de Ski er den riktige veien å gå, sier Løfshus til TV 2.

Northug ønsket selv å være del av Tour de Ski-troppen, og er reserve i troppen, men Løfshus føler ikke at vurderingen om å droppe ham handler om å trosse ønskene til en utøver som har tatt mesterskapsmedaljer for Norge i så å si samtlige mesterskap han har vært del av.

– Er det ikke bedre å stole på dem som har tatt gull før?

– Det er akkurat den vurderingen vi gjør. Petter er bedre rustet til å ta det OL-gullet ved å fullføre en treningsperiode nå, sier landslagssjefen til TV 2.

Northug har fått tilbud om å bli med til Davos og er førstereserve dersom det kommer forfall, men TV 2s ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset uttaler allikevel at torsdagens beskjed var et signal om at OL ryker for Northug.

– Nå er ikke dette her skiskyting. Det er langrenn. Jeg vet ikke hva han baserer de uttalelsene på. Det har jeg ikke noe kommentar til, sier Løfshus.

Slik kan han komme til OL: – Vi har skissert en løype som er et klokere valg
Landslagssjefen mener nå at Northugs beste sjanse for å kvalifisere seg for OL-troppen handler om å prestere i skandinavisk cup i Piteå 5.-7.januar, NM i Gåsbu 11.-14. januar og verdenscup i Planica 20.-21. januar.

– Det er ikke noe menneskerett å gå skirenn, men vi håper at han skal gå i Piteå, i NM og verdenscupen i Planica hvis han er på det nivået. Det er veien hans mot et eventuelt OL.

– Er det like stor sjanse til å nå OL om han er med i Tour de Ski eller ikke?

– Ja, vi har skissert en løype for Petter som vi mener er et klokere valg for å komme seg til OL enn det vil være å gå Tour de Ski.

– Hvordan vurderer du Northugs OL-sjanser?

– De er absolutt til stede. Vi i trenerteamet jobber for at Petter skal komme i best mulig form, og så har det vært en dårlig halvannen måned for ham med trening og oppladning til denne sesongen her. Det håper vi at han er i ferd med å snu nå, sier Løfshus.

Se Tour de Ski på TV 2 og TV 2 Sumo fra 30. desember!