SCORET PÅ BESTILLING: Sandro Wagner fant nettmaskene fem ganger i VM-kvaliken. Her feirer han scoring mot Aserbajdsjan sammen med Leroy Sane.
SCORET PÅ BESTILLING: Sandro Wagner fant nettmaskene fem ganger i VM-kvaliken. Her feirer han scoring mot Aserbajdsjan sammen med Leroy Sane. Foto: Christof Stache/AFP

Tysk landslagsspiller klar for Bayern

«Die Mannschaft»s toppscorer fra VM-kvaliken skifter klubb i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bayern München forsterker i januar, og har sikret seg den tyske landslagsspissen Sandro Wagner.

Hoffenheim-spissen er klar for klubben fra og med 1. januar. Det bekrefter Bundesliga-giganten på sine hjemmesider torsdag.

30-åringen har skrevet under på en 2,5 årskontrakt med den tyske mester, der han også tilbrakte sine ungdomsår og fikk Bundesliga-debuten for ti år siden.

Siden den gang har han vært innom MSV Duisburg, Werder Bremen, Kaiserslautern, Hertha BSC, Darmstadt 98 og Hoffenheim. I løpet av 1,5 år i Hoffenheim scoret han 18 mål på 50 kamper, og han har også spilt seg inn i den tyske landslagsdiskusjonen.

Fem scoringer på sju oppgjør for «Die Mannschaft» vitner om teft, og ingen tyskere scoret flere enn ham i VM-kvaliken som som kjent endte med suveren gruppeseier i Norges pulje. Tre mål mot San Marino, ett mot Nord-Irland og ett mot Aserbajdsjan var nok til at Wagner delte toppscorertronen med landsmannen Thomas Müller og Norges Joshua King i kvalikgruppe C.

– En lang reise er nå ved sin slutt og jeg kan returnere til mitt hjem, min klubb. Jeg er veldig lykkelig for at dette har gått i orden. Bayern er den beste klubben i Tyskland og en av de best ei verden. Da jeg fikk tilbudet, måtte jeg ikke tenke lenge, sier Wagner selv til klubbens egne hjemmesider.

Ifølge bild.de koster spissen Bayern rundt 13 millioner euro, rundt 130 millioner kroner.