Trnava, Slovakia 20171114.
Landslagstrener Lars Lagerbäck på benkeni kampen mot Slovakia. Norge møter Slovakia i privat landskamp på City arena i Trnava tirsdag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Trnava, Slovakia 20171114. Landslagstrener Lars Lagerbäck på benkeni kampen mot Slovakia. Norge møter Slovakia i privat landskamp på City arena i Trnava tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Norge faller igjen på årets siste FIFA-ranking

Tyskland topper foran Brasil og Portugal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske fotballandslaget for herrer faller til 59.-plass på den ferskeste FIFA-rankingen. Tyskland topper foran Brasil og Portugal.

Lars Lagerbäcks mannskap var nummer 58 på den forrige rankingen, men har tatt noen byks i løpet av året. I januar var de nummer 84, mens 58. plassen i oktober og november var årets høyeste.

Algerie har klatret seks plasser på rankingen og har dermed avansert forbi Norge. Sør-Korea ligger på plassen bak Lars Lagerbäcks menn, mens land som Haiti (56), Panama (55) og Burkina Faso (44) er foran det norske landslaget på listen.

Toppen av listen er uforandret. Det betyr at Åge Hareides Danmark er på 12.-plass, mens Sverige er på 18.-plass.

Topp ti:

 1. Tyskland
 2. Brasil
 3. Portugal
 4. Argentina
 5. Belgia
 6. Spania
 7. Polen
 8. Sveits
 9. Frankrike
 10. Chile

Vanuatu er blant landene som kan si seg mest fornøyd med den ferskeste rankingen. Landet klatrer intet mindre enn 28 plasser og ligger nå på 157.-plass, mens Jørn Andersens Nord-Korea ligger på 126.-plass etter å ha falt hele 12 plasser.

Se hele rankingen på fifa.com her.

NTB/TV 2