KREVER AVGANG: Flere i norsk idrett krever nå at idrettspresident tar sin hatt og går, etter de siste dagenes oppslag om pengebruken i Norges Idrettsforbund.
KREVER AVGANG: Flere i norsk idrett krever nå at idrettspresident tar sin hatt og går, etter de siste dagenes oppslag om pengebruken i Norges Idrettsforbund. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix

Idrettsleder freser:

– Rart at Tvedt ikke har gått av allerede

Leder i Lyn ski- og fotballklubb freser mot pengebruken i Norges Idrettsforbund, og krever at idrettspresidenten takker for seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste dagene har norsk media fått innsyn i pengebruken til Norges Idrettsforbund (NIF) de siste årene, og resultatet er skremmende.

Blant annet kastet NIF over 12 millioner kroner ut av vinduet, for kampanjen for OL 2022.

– Jeg vet nesten ikke om jeg skal le eller gråte når jeg leser om pengebruken i NIF, sier daglig leder i ski- og fotballklubben Lyn, Sjur Skridshol, til TV 2.

Den enorme pengebruken provoserer grasrota i norsk idrett.

– Tvedt bør gå av

Skridshol mener tilliten til idrettspresident Tom Tvedt er så tynnslitt at han bør overlate jobben til noen andre.

– Jeg syns Tvedt bør gå av, definitivt. Det er rart at han ikke har gått av allerede etter all kritikken. Ikke bare de siste dagene, men det har vært kritikk over lang tid. Det det dreier seg om er jo tillit, sier han.

Lyn-lederen mener pengebruken til NIF-toppene er uforståelig for de som driver norsk idrett ute i klubbene.

– Vi spinker og sparer, og snur på hver eneste krone. Vi er jo sjokkert, og det er helt ubegripelig når du leser at de kjøper konsulenttjenester for over 10 millioner kroner. Det er høyt lønnede mennesker på toppen som ikke klarer å skrive egne e-poster. Det virker jo litt overraskende, understreker han.

Grasrota får støtte av kulturministeren

Kulturminister Linda Hofstad Helleland uttalte på en debatt hos TV 2 onsdag ettermiddag at hun er provosert over det som har kommet frem de siste dagene.

– Det var en grunn til at Norges Idrettsforbund, med Tom Tvedt i ledelsen, nektet innsyn i hvordan pengene blir brukt. Man ser at det er så stor avstand på hvordan de på toppen lever, og hvordan de på grasrota lever. Og sånn kan vi ikke ha det. En idrettspresident som har nesten lik lønn som statsministeren, og en hel kommunikasjonsavdeling i sitt eget forbund, burde man kunne forvente at var i stand til å kunne svare journalister, sier hun.

Tirsdag ble det kjent at NIF brukte nærmere en halv million kroner på å kvitte seg med tidligere generalsekretær Inge Andersen, men Tom Tvedt har understreket at han ikke har noen planer om å tre til side.

I debatten onsdag ettermiddag deltok kommunikasjonssjef i NIF, Niels Røine, på Tvedts vegne.

– Det Tom Tvedt og styret i NIF har sagt er at de er valgt til 2019, og er innstilt på å sitte i sin periode, sier Røyne.