Fotballryktene: – Så mye kjøper Barcelona Coutinho for i januar

Mens Premier League-klubb forbereder seg på å oppfylle Louis van Gaals ønske om å vende tilbake til ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se forrige rundes merkeligste Liverpool-jubel i videovinduet øverst!

«It's hard to be a nissemann» synger gjengen i The Julekalender i disse dager. I avisredaksjonene rundt om i England synger man trolig det motsatte.

«It's not hard to be a ryktebørsspaltemann», nemlig. For i tråd med at julen nærmer seg med stormskritt, nærmer også overgangsvinduet seg en åpning.

Etter at nyttårsrakettene er skutt opp 1. januar kan klubbene rundt om i verden generelt, og England spesielt, igjen kaste pundsedlene rundt seg - til glede og misnøye for deres supportere.

Her er torsdagens fotballrykter:

Den spanske avisen Sport har god kontroll på Barcelona, og midt imellom all julegavehandelen har de nå greit å spa opp prisen den spanske giganten er villig til å betale for Philippe Coutinho. Skriveriene er gjengitt i Daily Mail, og det skal være snakk om at Barca-ledelsen nå har akseptert at de må bla opp £132 millioner pund - over 1,4 milliarder kroner - for å lokke magikeren fra Liverpool til La Liga.

Det er kun 50 millioner kroner mindre enn de sendte i retning Borussia Dortmund da de satte klubbrekord og hentet Ousmane Dembele i sommer. Barca-kilder regner med at det nye budet skal være nok til at Premier League-klubben takker ja, og Coutinhos agenter skal nylig ha møtt Barcelona for å bli enige om den personlige kontrakten og planlegge et «angrep» på Liverpool.

Premier League kan bli flere stjerner fattigere når 2017 blir til 2018, for når julepynten pakkes bort, kan det også bli pakking av flyttelass for Alexis Sanchez og hans hunder. Ifølge Metro skal i hvert fall hans agent ha dratt til Frankrike for samtaler med Paris Saint-Germain, og dermed er ett av januarvinduets største overgangseventyr i gang. Manchester City er som kjent også svært interessert i en forsinket chilensk julepresang, og så spørs det hva Arsenal-ledelsen velger å gjøre med en spiller hvis kontrakt går ut til sommeren.

De forskjellige engelske avisene strides også rundt hvorvidt Arsène Wenger vil benytte seg av de gavekortene han trolig får under treet 1. juledag. For mens Daily Star melder at både Arsenal og Liverpool er i samtaler med Real Madrid angående en overgang for Dani Ceballos, refererer London Evening Standard til et intervju med beIN Sports der de siterer Wenger på at det er 90 prosent sannsynlighet for at Arsenal-troppen er lik når vinduet stenger i februar.

Når det gjelder Liverpool-fansen, er det sikkert lurt å kose seg ekstra med julematen i romjulen. Januar kan nemlig bli en kamp for å sikre seg de overgangsmålene Jürgen Klopp har sett seg ut, og nå melder Daily Mirror og Corriere dello Sport at Atlético Madrid-spiller Sime Vrsaljko ikke blir merseysider i januar. Liverpools tyske sjef har ønsket seg kroatens tjenester, men nå insisterer Atlético Madrid på at 25-åringen ikke skal bort.

Noen stjerner kommer nok uansett til å sette seg i sleden og ta turen til Premier League på nyåret, og ifølge London Evening Standard ser nå Chelsea for seg at de kan sikre Thomas Lemars tjenester. Leon Bailey fra Bayer Leverkusen skal være mindre aktuell, men Evertons Ross Barkley er fremdeles på Antonio Contes radar.

Monaco-stjernen Lemar er også aktuell for Arsenal og Liverpool, og Independent mener at i kampen mellom de to så skal den franske landslagsspilleren foretrekke Liverpool. De rapportene får nok folket i Beatles-byen til å erstatte «Can't buy me love» med «Ding dong merrily on high» på CD-spilleren (retro-pun intended) i disse tider.

Manchester United kan komme til å selge en keeper i januar. Sam Johnstone har nemlig imponert såpass på lån i Aston Villa i Championship at flere Premier League-klubber skal være klare for å hente ham opp et nivå. Daily Express melder i hvert fall at både Crystal Palace, West Bromwich og West Ham viser interesse, og da er det trolig kun julestemningen til José Mourinho som avgjør hvorvidt man vil gi slipp på det som er regnet for et lovende 24-årig talent for framtiden.

Det er neppe gull, røkelse og myrra som står øverst på Newcastle-sjef Rafa Benitez' ønskeliste, men at spanjolen skriker etter forsterkning til sin klubb er hevet over enhver tvil. Chelseas Kenedy skal være så godt som klar på lån, melder Daily Mail, mens lokalavisen Chronicle Live rapporterer at Juventus' Stefano Sturaro kan være en annen mann på vei inn de enorme St. James' Park-portene. Legger vi til at en annen lokalavis, Leicester Mercury, skriver at oddsen har sunket drastisk på at Leicester-spiss Islam Slimani blir Newcastle-spiller i januar, skjønner vi at Benitez trolig allerede har fått et julegratiale å benytte når året endelig er omme om en drøy uke.

Swansea sparket Paul Clement onsdag, og det får Daily Mirror til å dra frem den elegante overskriften «Louis Swan Gaal» på sine baksider torsdag. Waliserne ønsker seg Premier League-rutine, og skal prøve å overbevise den tidligere Manchester United-sjefen om å returnere. Det passer fint, all den tid nederlenderen tidligere denne uken uttalte at det eneste som kan få ham tilbake i managerstolen er nettopp en mulighet til å revansjere seg mot nettopp Manchester United. Tenk dere van Gaal som julenisse i Premier League da, dere? Fantastisk.

Les også: Vil gjøre comeback for å ta Manchester United-hevn

Andre aktuelle navn i Swansea skal være Slaven Bilic og Ronald Koeman, men Daily Star mener å vite at det er Tony Pulis som ligger aller best an til å sikre seg jobben. Brannslukkeren, som fikk sparken i WBA tidligere denne sesongen, har aldri rykket ned i sin managerkarriere og kan være nettopp det Swansea trenger. Ifølge avisen skal det være sjanse for at Pulis blir ansatt i tide til å lede svanene mot gamleklubben Crystal Palace i helgen. I så fall kan det bli julemirakler i bunnen av Premier League i løpet av kort tid.

En stor potensiell europeisk overgang tar vi også med på tampen, før dere leser går tilbake til julestresset og foretar de siste desperate forsøkene på å finne kreative julegaver i butikkene. Ifølge L'Equipe skal nemlig Valencia være svært nære å sikre en permanent overgang til en verdi av rundt 320 millioner kroner for vingen Goncalo Guedes fra PSG. Portugiseren er på lån til nettopp Valencia nå, men det har vært rykter rundt potensiell overgang til både Manchester United og Arsenal. Allikevel ser det altså ut til at spanjolene sikrer seg hans tjenester permanent.