Sjokkexit for Manchester United etter overtidsmål

Zlatan Ibrahimovic så ut til å ha reddet Manchester United fra pinlig cupexit, men på overtid dukket Korey Smith opp og sendte storklubben ut av Ligacupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bristol City-Manchester United 2-1

Se scoringene fra cupsjokket i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Bristol City har slått ut fire Premier League-lag på veien til kvartfinalen i Ligacupen, men Manchester United var storfavoritter på Ashton Gate. Det var imidlertid Championship-laget som tok en overraskende ledelse da Joe Bryan banket inn 1-0, men Zlatan Ibrahimovic utlignet like etter på et frispark.

Det så ut til å gå mot ekstraomganger, men tre minutter på overtid fikk Korey Smith en siste mulighet og han var kald og god alene med Sergio Romero.

– De hadde litt flaks, men de hadde troen. De avgjorde kampen i vår beste periode i kampen, og da var det for sent å slå tilbake. Derfor må jeg si at de var litt heldige, sier United-manager José Mourinho til Sky Sports.

Da Mike Dean blåste av kampen sekunder senere, stormet publikum gressmatten på Ashton Gate.

– Det er så utrolig at jeg ikke vet hva jeg skal si. Vi spilte fantastisk, slik vi har gjort hele sesongen, sier matchvinner Smith ifølge BBC.

Mourinho var ikke like fornøyd med sine elever.

– For oss var det en ekstra dag på kontoret, og noen av spillerne hadde trolig ikke lyst til å komme på kontoret. De kjempet som om det var deres livs kamp, noe det trolig også var. Det var en vakker dag for fotballen. Jeg vil gratulere dem. Vi manglet intensiteten de hadde. Ikke bare fysisk, men også mentalt, sier Mourinho.

Ibrahimovic var tilbake fra start for Manchester United for første gang på åtte måneder og var lagets kaptein. Svensken var nær ved å gi United ledelsen etter ti minutter spill da han på volley satte Anthony Martials innlegg fra venstre i bakken, i tverrliggeren og over.

Ti minutter senere var det Marcus Rashfords tur til å treffe metallet da skuddet fra 25 meter suste i stolpen.

Manchester United var som ventet det første laget, men Bristol City var slettes ikke ufarlige og Sergio Romero måtte ut i et par brukbare redninger.

Den argentinske keeperen skulle sette i gang spillet etter et hjørnespark, men Aden Flint kom i veien. Romero gikk i bakken og ballen havnet i beina på Bristol City-spilleren, som trillet ballen i mål. Dommeren blåste imidlertid for frispark til Manchester Uniteds andrekeeper og 0-0 sto seg til pause.

Seks minutter ut i andre omgang sjokkert hjemmelaget gjestene da Joe Bryan ble spilt gjennom til venstre og banket inn 1-0 i krysset.

Ledelsen varte bare i om lag sju minutter, for i det 58. spilleminutt fikk Paul Pogba frispark på drøyt tjue meter. Ibrahimovic gikk for kraft og satte inn utligning, men Bristol City-keeper Luke Steele kunne gjort mer med skuddet. Det var for øvrig Ibrahimovic' første scoring etter comebacket fra kneskade.

José Mourinho kastet inn Romelu Lukaku like etter utligningen i jakten på seieren, mens Henrikh Mkhitaryan kom inn for Ibrahimovic like etter.

Etter 71 minutters spill fikk Lukaku en god mulighet, men Luke Steele reddet fint. Drøyt tre minutter senere stoppet Steele en god heading fra Lukaku. I sluttminuttene måtte den tidligere Manchester United-målvakten ut i nok en strålende redning, og enda en gang var det Lukaku som skjøt.

Dermed så det ut til å gå til ekstraomganger, men på overtid ble Korey Smith spilt fint gjennom og alene med Sergio Romero gjorde han ingen feil. Bristol skal sammen med Manchester City, Chelsea og Arsenal spille semifinale.