FERDIG: Paul Clement.
FERDIG: Paul Clement. Foto: Jason Cairnduff

Premier League-manager sparket

Paul Clement forlater Swansea på sisteplass i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Swansea onsdag kveld.

Waliserne ligger sist i Premier League med bare tolv poeng etter 18 kamper. Paul Clements siste kamp som Swansea-sjef var 1-3-tapet for Everton mandag.

– Å bytte ut manager er det siste vi ønsket å gjøre, spesielt midt i sesongen, sier klubbformann Huw Jenkins, og fortsetter:

– Vi hadde tre forskjellige managere forrige sesong, og som følge av det ønsket vi å gi Paul så mye tid som mulig for å snu ting, men vi følte vi ikke kunne gi det mer tid om vi skal ha best mulig mulighet til å få klubben bort fra bunnen.

Det er foreløpig ikke klart hvem som erstatter Paul Clement.

Clement ble Swansea-manager i starten av januar tidligere i år og erstattet tidligere Stabæk-trener Bob Bradley, som fikk sparken etter bare elleve kamper. Bradley ble hentet inn da Francesco Guidolin ble fjernet.

Swansea reddet plassen forrige sesong, men har slitt siden de i sommer mistet offensive nøkkelspillerne Fernando Llorente og Gylfi Sigurdsson til henholdsvis Tottenham og Everton.

Paul Clement ble hentet fra Bayern München, hvor han var assistenttreneren til Carlo Ancelotti. Den engelske 45-åringen hadde samme rolle under italieneren i Chelsea, Paris Saint-Germain og Real Madrid.

Clement fikk sin første managerjobb i Championship-klubben Derby i juni 2015, men februar året etter fikk han sparken.