Chelsea videre etter overtidsdrama

Stjerneinnbytterne sendte Chelsea videre til Ligacupens semifinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Bournemouth 2-1 (1-0)

Manchester City og Arsenal gjorde jobben på tirsdag, og onsdag kveld gjorde Chelsea jobben mot Bournemouth. Men det ble nervepirrende til tross for en perfekt start.

Se det vanvittige overtidsdramaet i Sportsnyhetene øverst!

Allerede etter 13 minutter sto det 1-0 til de blå, selv uten Eden Hazard og Alvaro Morata fra start. Willian fikk æren av å krone et fantastisk Chelsea-angrep regissert av Cesc Fabregas.

Et tamt Chelsea-lag imponerte imidlertid ikke og måtte slite for seieren mot et hardtkjempende Bournemouth-lag.

Det så ut til å ebbe inn til en 1-0-seier da Dan Gosling steg frem og utlignet på overtid for Bournemouth med et nydelig skudd.

Men Chelsea gikk i angrep rett fra avspark, anført av innbytterne Eden Hazard og Alavaro Morata. Førstnevnt hælflikket Morata fri alene med keeper og spanjolen gjorde ingen feil. Dermed reddet stjernene Chelsea nok en gang.

Med ny Premier League-kamp allerede lille julaften var nok manager Antonio Conte fornøyd med å slippe ekstraomganger. Et skår i gleden var likevel at Morata klarte å juble på seg sitt femte gule kort for sesongen. Spanjolen tok ballen under drakten for å fortelle omverden at konen er gravid. Det likte ikke dommeren som ga ham et gult kort.

Dermed må den spanske stjernespissen stå over helgens seriekamp borte mot Everton.

Lekker scoring

Willian sendte Chelsea i ledelsen etter bare 13 minutter, og det på særdeles lekkert vis.

Michy Batshuayi tverrvendet og sentret til Kenedy som hælflikket ballen videre til Cesc Fabregas. Spanjolen stormet gjennom gjestenes forsvar og la ballen på et sølvfat til Willian på bakerste stolpe.

Brasilianeren hadde små problemer med å bredside ballen i buret bak en sjanseløs Artur Boruc. Et mønsterangrep av Chelsea.

Joshua King måtte stå over onsdagens kamp med skade, og etter 17 minutter måtte Jermain Defoe også forlate banen.

Den engelske veteranspissen ble taklet stygt av Chelsea 17 år gamle midtstopper Ethan Ampadu allerede i åpningsminuttet av kampen. Ampadu fikk se et velfortjent gult kort og Defoe måtte til slutt gi tapt for smertene.

Resten av omgangen ble en ganske tam affære, og ingen av keeperne ble satt på noen prøver.

Hazard inn etter en time

Bournemouth gikk rett i strupen på Chelsea i andre omgang, men klarte ikke å omsette ballinnehavet i store sjanser. Hjemmelaget virket imidlertid lettere rystet, og etter 60 minutter tok manager Antonio Conte grep.

Eden Hazard ble hvilt fra start, sammen med blant andre Alvaro Morata. Men etter en time kom belgieren inn for Willian. Tiemoué Bakayoko ble også kastet inn for en anonym Pedro.

Etter 70 minutter ble også Contes siste kort spilt ut. Alvaro Morata kom inn for spisskollega Batshuayi.

Chelsea hevet seg litt etter introduksjonen av sine største stjerner, og Kenedy ble også muligens snytt for et straffespark da han ble puffet i bakken av Adam Smith midtveis i den andre omgangen. Dommer Lee Mason vinket imidlertid spillet videre.

Jordon Ibe var nær ved å utligne for gjestene ti minutter før slutt, men skuddet hans fra rundt tjue meter gikk en meter til side for Willy Caballero i Chelsea-buret.

Bournemouth dominerte kampen og på overtid fikk de betalt ved Gosling. Men det skulle ikke vare. Innbytter Morata dukket opp tre minutter ut i tilleggstiden og sendte Chelsea-fansen til himmels.