SYK: Hanne Krogh har blitt syk og må utebli fra konsertene i Stavanger. Her er hun avbildet sammen med ektemannen og manager, Trygve Sundbø.
SYK: Hanne Krogh har blitt syk og må utebli fra konsertene i Stavanger. Her er hun avbildet sammen med ektemannen og manager, Trygve Sundbø. Foto: Åserud, Lise

Artist Hanne Krogh (61) hasteinnlagt på sykehus

Tirsdag ble Hanne Krogh akutt syk, og innlagt på Haugesund sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hanne Krogh er for tiden i innspurten av årets julekonsert-turne «Hannes Julestjerner» sammen med Tata Vega og Thomas Ruud.

Tirsdag skulle de holde konsert i St. Petri kirke i Stavanger, da Hanne Krogh ble akutt syk. Det var Sandnesposten som omtalte saken først.

For første gang på 24 år måtte hun trekke seg fra en konsert. Grunnen er en betennelse på strupehodet.

– Det var ikke Hanne selv som ville det. Det er sykehuset som har lagt henne inn og beordret henne til en sensitiv behandling. En betennelse på strupehodet kan føre til at det tetter seg, og det er livsfarlig om det ikke behandles, sier Trygve Sundbø, Hannes ektemann og manager, til TV 2.

Han forsikrer om at artisten er i ferd med å bli bra igjen allerede og at de håper at hun er tilbake igjen til konserten i Kristiansand på torsdag.

– Det er ekkelt når det skjer, men det kommer fort og går fort. Hun er nok utskrevet sykehuset senest fredag, sier Sundbø.

Fått inn vikarer

Ingen konserter er avlyst, og Christel Elisabeth Smith steppet inn som reserve på konserten tirsdag, og skal også være reserve onsdag kveld i Sandnes.

– Denne konserten heter «Hannes julestjerner», og hun ønsker å fremheve gjestene Tata Vega og Thomas Ruud. I fravær av seg selv fikk hun inn Christel, og konserten tirsdag fikk trampeklapp fra 700 mennesker, sier ektemannen.

Dersom hun ikke skrives ut av sykehuset før på fredag, stiller Lisa Børud opp som vikar under konserten i Kristiansand på torsdag.

– Det er ingen krise for de som skal på konsert. Tata Vega alene er jo en superstjerne, og det er uvirkelig at Thomas Ruud er norsk, så god er han. Det er ingen krisefølelse her, men det vil jo ikke bli det samme, sier Sundbø.