ETT IGJEN: Et eksemplar av «Politisk ukorrekt» var fortsatt å finne på Ark på Egertoget onsdag kveld. Foto: Margrethe Håland Solheim / TV 2
ETT IGJEN: Et eksemplar av «Politisk ukorrekt» var fortsatt å finne på Ark på Egertoget onsdag kveld. Foto: Margrethe Håland Solheim / TV 2

Hei, Ark. Når dere først er i gang med å rydde hyllene ...

Den oppgitte forbrukeren Harald M. Christiansen har skrevet brev til Ark bokhandel etter at de fjernet spillet «Politisk ukorrekt» fra markedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ser at dere har fjernet spillet «Politisk Ukorrekt» fra hyllene, og jeg vil si at det var endelig på tide at noen tok ansvar for dette.

Når dere først er i gang med å rydde hyllene for slike produkter, så håper jeg at dere også kan ta samme avgjørelse på følgende produkter:

Monopol

Altfor lenge har hyggelige familiestunder hjemme, eller på hytta, blitt ødelagt av dette spillet her. Dette viser jo kapitalismen fra sin aller verste side og har kun fokus på penger, korrupsjon, handel under bordet og samarbeidsavtaler som ville fått gjengen i KOFA til å pensjonere seg umiddelbart.

Vanlige spillekort

Det begynner gjerne uskyldig med en runde vri-åtter, før det glir over i kortspill som «Gris», «Idiot» og «Boms og President». Vil dere virkelig stå for at familie og venner kaller hverandre gris, idiot og boms? Og hva med alle kabaler som legges? Aner dere hvor lett det er å gjøre en liten jukseflytting for å få denne til å gå opp? Hvordan i alle dager skal man kunne forholde seg til en ærlig og redelig livsstil, når enhver kortstokk oppfordrer til juks?

Alt av krimbøker

Leser dere bøkene som dere selger? Disse såkalte krimbøkene er jo regelrette oppskriftshefter i hvordan gjøre lovbrudd? Alt fra skatteunndragelse til drap er jo dekket her? Og det beste av alt: man bare legger skylden på butleren, så går man fri selv. Hva tenker for eksempel Justis- og beredskapsdepartementet om dette? Tenk hvor mange lovbrudd vi kunne unngått, dersom disse bøkene ikke var tilgjengelig.

Guinness World Records

Du føler at du har det bra, og har det greit med deg selv. Slå opp i denne boken på en hvilken som helst side, nesten, så innser man at man er ikke best. Det er alltid noen som løper raskere, mer hår, mindre ører, flere fingre, færre tær eller mer penger enn deg selv. Hva gjør man da? Jo, man tyr til krimbøker og etterfølgende lovbrudd. Skandale.

Alt av kokebøker/oppskriftsbøker

Hva tror dere blir resultatet, når alle går rundt og lager disse herremåltidene? Alle blir overvektige og bare subber rundt, og spiser mer mat. Tenkt om vi kunne delt maten da, og ikke spist til vi spydde, bare for å spise litt til.

– Alt av bøker om alkohol. Flere aviser har satt fokus på alkohol, julebord, bedrifter osv. Alle disse må jo få dette fra noe sted? Og der kommer disse bøkene inn. Få det vekk! Tenk om jeg kjøper en bok om øl, til en som sliter med alkohol og som har greit å holde seg edru i et par uker. Så kommer jeg med denne boken, som brått trigger han, og da er det i gang igjen.

Sjakk

Fordi det er sykt kjedelig. Jeg føler meg krenket, av å i det hele tatt høre ordet sjakk. Jeg kommer til å ta en alvorlig prat med meg selv litt senere angående dette. Og, hva tenker Kongehuset om at både Kongen og Dronningen slår bønder og river tårn? Oppfordre til vold og hærverk?

Ryktet går

Hva er dette for et spill? Baseres på rykter? Hva skjer når dette finner veien inn i skolegården? Jo, det skal jeg si: mobbing!

Den forsvunne diamanten

Er ikke dette litt feil, å selge et spill som peker på Afrika som et diamantproduserende område? Hva med Canada? Sibir? Til og med i NORGE så er det påvist diamanter. Ved å selge slike spill, så sender man signaler om at dette må man til Afrika for å skaffe.

Fire på rad

«Like barn leker best». Her handler det om å plassere 4 like etter hverandre. Hva skjedde med at skal være åpne og inkluderende for andre? Hvordan kan man det, når man her promoterer 4 like. Og det er så mye, mye mer å ta av her. Jeg ber om at dere kaster spillene, og brenner bøkene. For vi kan ikke ha det slikt!

Og om du har lest hele veien ned hit; Nei, dette er ikke alvorlig ment. Dette er like tullete som begrunnelsen for å fjerne Politisk Ukorrekt fra hyllene. Det er noen få som ikke har sansen for et spill, så da må vi spare resten av verden for det også.

Kjære Ark, kom til fornuften. Vis at dere har litt tæl og guts. Her mister dere enten de ytterst få som reagerer på et spill for de over 18, eller de store hordene som er skuffet over dere.