nestleder i AP Trond Giske og partileder Jonas Gahr Støre under en pressekonferanse etter APs sentralstyremøte.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
nestleder i AP Trond Giske og partileder Jonas Gahr Støre under en pressekonferanse etter APs sentralstyremøte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Støre involvert i håndtering av varsler om Giske

Et møte om saken skal finne sted før jul, får TV 2 bekreftet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Dagens Næringsliv har Ap-leder Jonas Gahr Støre kalt inn Trond Giske til et møte der Giske «får fremlagt dokumenter som kan få alvorlige følger for hans fremtid som nestleder».

TV 2 har fått bekreftet at møtet skal finne sted.

Giske er kalt inn til samtale for å konfronteres med minst fire nye varsler om upassende oppførsel, og partileder Jonas Gahr Støre har selv vært med å håndtere sakene.

Flere av varslene kommer fra kvinner som har sentrale roller i Arbeiderpartiet.

Ap-lederen har tidligere avvist at Trond Giske har opptrådt upassende, men bekreftet at medieoppmerksomheten skaper uro i partiet.

Flere medier har spekulert i om varslingssakene er en del av en intern maktkamp i partiet. Trond Giske avviste så sent som tirsdag en påstand om upassende oppførsel overfor Dagens Næringsliv.

Trond Giske har ikke svart på DNs henvendelser onsdag. Ifølge avisen er Giske informert om varslene.

Situasjonen i Arbeiderpartiet blir av flere stortingsrepresentanter skildret som svært alvorlig. Flere kilder beskriver også situasjonen som «fortvilet» overfor NRK. Kildene sier det er den mest alvorlige krisen de har opplevd i partiet og flere har begynt å gråte når de har snakket om saken. (NTB/TV 2)