GIR SEG IKKE: Petter Northug la dette bildet ut på Instagram onsdag.
GIR SEG IKKE: Petter Northug la dette bildet ut på Instagram onsdag. Foto: NTB Scanpix/Instagram

Northug trosser sjefene med nytt stikk til idrettstoppene

Petter Northug med nytt harselas av pengebruken i Norges idrettsforbund. Samtidig frir han til landslagledelsen om å få gå Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug har i høst fyrt løs på Instagram mot idrettspresident og tidligere generalsekretær Inge Andersen for idrettstoppenes omgang med alkohol.

Landslagsledelsen valgte i november å kalle langrennsstjernen inn på teppet etter Instagram-delingene for «en gjennomgang av våre kjøreregler på landslaget».

Etter at Norges idrettforbund åpnet for innsyn i bilag fra årene før 2015, har nye tall kommet ut. Det har ikke gått upåaktet hen hos Northug, som med en en ny Instagram-deling trosser sjefenes beskjed om å unngå «harselas» med toppene.

Denne gangen er det hodet til Inge Andersen som er redigert på kroppen til skuespiller Leonardo DiCaprio fra filmen «The Wolf of Wall Street», som tar for seg det luksuriøse livet til den lovstridige aksjemegleren Jordan Belfort.

– Man skal være veldig varsom med hva man legger ut. Det kan fort få mange nett-troll til å våkne, sa landslagssjef Vidar Løfshus i november.

Northug har også fyrt løs mot landslagsledelsen og andre langrennsløpere.

– Et bilde sier mer enn ord. Jeg trenger ikke å si noe mer enn det, var det eneste Northug ville si om bildet der flere landslagskolleger ble hengt ut.

Petter Northug var for øvrig ikke en av de fire langrennsløperne på herresiden som onsdag ble tatt ut i den foreløpige norske OL-troppen. Men drømmen om både OL og Tour de Ski lever fremdeles.

– Tour de Ski er drømmen nå

Utspillet på Instagram kommer dagen før uttaket til Tour de Ski presenteres. I en video på sitt eget nettsted tvsporten.no frir Northug nå til landslagsledelsen.

– Tour de Ski kommer fryktelig fort, men med fortsatt god respons så er jeg med og kjemper om en plass der. Det er drømmen nå, sier Northug og innrømmer at Tour de Ski-deltagelse vil være ideell oppkjøring for ham inn mot OL.

– Tour de Ski er fine konkurranser, bra matching på ypperste nivå, der kan man også se hvordan man ligger an i henhold til det som skal skje i OL. Men først og fremst er det artig å ligge i toppen og kjempe mot de beste.

Northug har ikke gått konkurranser siden han dro hjem fra Lillehammer etter å ha blitt slått ut i prologen. Han melder imidlertid nå at formen igjen er i anmarsj.

– De siste ukene har det vært lett trening, å få tilbake overskuddet har vært første prioritet og nå er jeg tilbake i så å si normal trening. Og der håper jeg at jeg kan ligge nå og kjenne at kroppen responderer, og at jeg etter hvert kan begynne å gå konkurranser.

Ifølge NTB har Norge ti plasser i Tour de Ski, fire av disse er forbeholdt løpere som er inne blant topp 20 i sprintverdenscupen sammenlagt. Johannes Høsflot Klæbo har allerede meldt seg uaktuell.