Michael Strønen er pubeier i Tønsberg, det gjenspeiler seg også i valget av personlig bilskilt! Foto: Privat.
Michael Strønen er pubeier i Tønsberg, det gjenspeiler seg også i valget av personlig bilskilt! Foto: Privat.

Michael var ikke i tvil om hva det måtte stå på bilskiltene

Men det betyr kanskje ikke helt det du tror..?

De personlige bilskiltene har tatt Norge med storm i år.

Da Statens vegvesen åpnet opp for dette i sommer, var pågangen i starten så stor at serverne krasjet. Flere tusen "søknader" tikket inn og ble registrert i systemet. Så starten den møysommelige jobben med å kontrollere hver enkelt. Alle går nemlig gjennom en manuell kontroll hos Vegvesenet, hvor man blant annet sjekker at budskapet på skiltet ikke kan være støtende.

En av dem som har vært gjennom denne prosessen er Michael Strønen (53) fra Nøtterøy.

Driver pub

Når du møter Michael og hans Tesla Model X, tror du kanskje at han er anglofil og har valgt skilt etter en berømt klokke i tårnet på Westminster-palasset i London. Men nei, det er ikke derfor det står BIG BEN på skiltene hans.

Berømt klokke, men det er ikke denne Michael har kalt opp på bilskiltene sine. Foto: Scanpix.
Berømt klokke, men det er ikke denne Michael har kalt opp på bilskiltene sine. Foto: Scanpix.

Dette har å gjøre med noe som er langt nærmere. Michael driver nemlig pub i Tønsberg og nå har du kanskje gjettet hva den heter? Ganske riktig, Big Ben! Da var også valget av skilt enkelt for Michael:

Noen ler, andre rister på hodet

Stor snakkis

– Jeg har fått utrolig mange positive reaksjoner på skiltene. Folk stopper og peker og viser tommel opp. Andre jeg møter, nevner dette med skiltet mitt og synes det er kult, forteller Michael.

– Merkes det på besøket også?

– Det har uten tvil vært en stooor snakkis blant gjestene på puben. Jeg har fått mye fokus rundt dette og bare positiv omtale. Ganske sikker på at dette har skaffet oss flere kunder. Tønsbergs blad kom løpende samme dag jeg hadde fått skiltene på bilen, og laget en artikkel om den, sier Michael som var kjapt ute da det ble åpnet for personlige skilt.

Model X er den tredje bilen ut fra Tesla, og er en stor salgssuksess i det norske markedet.
Model X er den tredje bilen ut fra Tesla, og er en stor salgssuksess i det norske markedet.

Tesla nummer tre

– Ja, jeg la inn bestilling samme dag som de ble sluppet. Man kan jo synes at 9.000 kroner er mye penger for å få personlige skilter. Men jeg forsvarer det med at litt galskap må man jo ha, og når overskuddet går til trafikksikkerhetstiltak, er jeg også med på å støtte en god sak, sier Tesla-eieren.

Model X-en med de personlige skiltene er forresten ikke hans første Tesla. Nei, dette er nummer tre i rekken:

Dette skiltet finner du bare på én eneste bil i Norge. Foto: Privat.
Dette skiltet finner du bare på én eneste bil i Norge. Foto: Privat.

Det tok Torbjørn åtte år å få skiltet han ønsket seg

Imponert over servicen

– Det er også den desidert beste Teslaen jeg har eid. Den første var i starten mer inne på verksted, enn ute og kjørte, men ble veldig bra etter hvert. Bil nummer to var en Model S 90D, helt ny og ingen problemer med den. Da hadde også Tesla forbedret ca 160 punkter siden første Model S. Min Model X har akkurat blitt ett år og har vært inne på en del reparasjon og justeringer. Men det skal sies at Tesla har en service som overgår alle andre bilmerker her til lands. Jeg snakker av god erfaring. Har eid over 60 biler og skrudd bil siden jeg sluttet med bleier, omtrent. Bil kan jeg, sier Michael.

Han er også imponert over servicen hos Tesla:

– De kommer hjem til meg, henter bilen og leverer en Tesla lånebil, så returnerer de med min bil når feil er utbedret. Hvem andre gjør det kostnadsfritt? Det som er litt morsomt som Tesla X-eier, er alt hva folk mener om bilen. Jeg får jo høre om at jeg får problemer med dørene til vinteren, batteriet vil tappes raskt i kulda, osv. Alt viser seg jo å bunne i misunnelse, da ingenting av dette er noe problem. Jeg er glad jeg kjøpte Tesla for over tre år siden, for nå kommer alle de andre etter med elbiler, avslutter Michael.

Sjekk oversikten: Her bor de som har kjøpt seg personlig bilskilt

Se video under: Slik feirer du jul med Tesla!