IKKE VELKOMMEN: Slik ser ett av trærne i Clifton ut – med pigger som hindrer fuglene å lande der.
IKKE VELKOMMEN: Slik ser ett av trærne i Clifton ut – med pigger som hindrer fuglene å lande der. Foto: SWNS

Rikinger fester pigger i trær for å bli kvitt fugler

Beboere i eksklusive Clifton er lei av fugler som bæsjer på luksusbilene deres. Nå har de hengt opp pigger i trærne for å bli kvitt problemet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innbyggerne i det velstående nabolaget Clifton i Bristol skal ha hengt opp pigger i to av nabolagets trær for å unngå at fugler bæsjer på bilene deres, skriver The Guardian.

– Det er store problemer med fuglebæsj her. De kan virkelig skitne til biler, og av en eller annen grunn ser det ut til at fugler samles rundt dette området, sier en anonym kilde som skal være bosatt i området til Bristol Post.

– Piggene er for å beskytte bilene. Det er ingen annen grunn, sier en anonym kilde til Bristol Post.

Hengte opp tre-ugle

Han eller hun sier videre at det er mange andre trær i nærheten som fuglene kan sitte i, og understreker at innbyggerne uten hell har forsøkt en rekke tiltak for å skremme dem bort.

Ett av tiltakene var å sette opp en tre-ugle som de håpet ville skremme bort fuglene, men fuglene lot seg ikke lure en den falske uglen.

Vanligvis brukes pigger av denne typen for å forhindre at fugler setter seg på bygningsplater, vinduskarmer og takrenner.

På Twitter får «Bristol-rikingene» hard medfart. Jennifer Garrett var en av de første som la merke til piggene og langet ut:

«Vår krig mot dyrelivet: Nå får ikke fugler lov til å være i trær...?! Duepigger observert i Clifton i Bristol over bilparkering. Har noen sett dette før? Hvordan kan det være lov?».

Skal drøfte piggene i byrådet

Byrådspolitiker og Bristol Green Party-rådgiver Paula O’Rourke fortviler over piggene.

– Jeg er kjent med at grunneier kan ha retten på sin side og gjøre dette med trærne, da de ser ut til å lande på privat område. Men, jeg skal se nærmere på dette i byrådet. Uansett om det er lov eller ikke, ser det forferdelig ut, og det er en skam å se trær bli gjort utilgjengelige for fugler – tilsynelatende bare på grunn av parkering, sier hun til The Guardian.

– Noen ganger er det for lett å glemme fordelene vi alle har fra trær og grønne lunger, og fra dyrelivet i byene, sier hun.