TAR HEISEN NED EN DIVISJON: Lars Bohinen forlater Sandefjord til fordel for Aalesund.
TAR HEISEN NED EN DIVISJON: Lars Bohinen forlater Sandefjord til fordel for Aalesund. Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB

Bohinen blir ny AaFK-trener

– Vi skal bli en toppklubb, sier mannen som går ned en divisjon for å overta ny klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lars Bohinen forlater Sandefjord og blir Aalesunds nye trener.

Det skrev Bohinen selv på Facebook rett før klokken elleve onsdag. Like etterpå bekreftet også Aalesund nyheten på sine hjemmesider.

– Det er selvsagt en kjempespennende og stor utfordring som jeg ser frem til å ta fatt på, sier Bohinen til TV 2 Sporten.

Bohinen har vært hovedtrener i Sandefjord i fire sesonger, og ledet dem til 13. plass og fornyet kontrakt i Eliteserien forrige sesong.

Likevel forlater han nå klubben til fordel for tangotrøyene som måtte ta turen ned en divisjon. Den tidligere Premier League-spilleren innrømmer at det er en spesiell følelse.

– Det er klart at i den grad det har vært tvil om dette for min del, så har det vært det å ta et steg ned divisjonsmessig. Der har jeg måttet gå en runde med meg selv, men utfordringen tilsier at det var riktig å skifte nå, forteller han.

– Skal bli en topp seks-klubb i norsk fotball
Ambisjonene på kort sikt er krystallklare hos treneren, som i løpet av fire sesonger i Sandefjord ledet hvalfangerne til to opprykk.

– Ambisjonen er selvsagt å rykke opp. Det ligger i kortene og sier seg selv. Så skal AaFK etablere seg i toppen av norsk fotball og bli en topp seks-klubb i norsk fotball, sier Bohinen.

I en pressemelding skriver klubbdirektør Geir Steinar Vik at Bohinen var en av flere kandidater til den ledige jobben etter Trond Fredriksen.

– Vi mener at dette er en god match, og gleder oss til å ta fatt på samarbeidet, sier klubbdirektøren.

– AaFK får en trener som ble nominert i kåringen av årets trener i Eliteserien, og en leder som vil være en viktig skikkelse i vårt langsiktige arbeid med å gjenoppbygge AaFK til en toppklubb i norsk fotball.

PS! Det er foreløpig ikke klart hvordan apparatet rundt hovedtreneren vil bli seende ut i Bohinens nye jobb.

– Det får vi komme tilbake til, sier Bohinen.