FEIRET NM-GULL: Ingrid Ryland (til høyre) og Elise Thorsnes jubler etter Avaldsnes 1-0-seier over Vålerenga i cupfinalen i november.
FEIRET NM-GULL: Ingrid Ryland (til høyre) og Elise Thorsnes jubler etter Avaldsnes 1-0-seier over Vålerenga i cupfinalen i november. Foto: Åserud, Lise (NTB)

Norsk landslagsspiller til svensk fotball

Tidligere Liverpool- og Avaldsnes-spiller Ingrid Ryland blir utenlandsproff på ny.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fotballprofilen Ingrid Ryland (28), som har 21 A-landskamper, fortsetter karrieren i Djurgården i Damallsvenskan.

Det bekrefte den svenske klubben på sitt nettsted onsdag. Forsvarsspilleren fikk ikke fornyet kontrakt med Avaldsnes etter årets sesong, og dermed blir det nye utfordringer på andre siden av grensen.

– Jeg gleder meg til nye eventyr. Jeg forventer at vi skal kjempe i toppen neste sesong, selv om det er en mye jevnere liga enn i Norge. Jeg kommer til et lag og en klubb med stort engasjement og som satser, sier Ryland til TV 2.

Djurgården endte på 6.-plass i Damallsvenskan i år. Klubben beskriver på sine egne nettsider Ryland som en viktig forsterkning før 2018-sesongen, og det er underskrevet en ettårskontrakt.

Håper å øke landslagssjansene
Til tross for en god sesong for Avaldsnes, har ikke Ryland vært del av det norske landslaget under den nye landslagssjefen Martin Sjögren.

Hennes siste landskamp kom i 2014, og hun er usikker på om en overgang til utlandet er det som skal til for å returnere med flagget på brystet.

– Det er uvisst, men det blir spennende å se. Jeg har jo hatt en god sesong i Norge, så det er litt rart om en overgang skal endre noe, men om jeg gjør det bra i Sverige så håper jeg jo sjansene øker. Og at den svenske ligaen henter flere spillere fra Sverige og videre ut i Europa enn Norge, er vel fakta. Så får vi se hva som skjer og hvordan det går, sier hun.

Parodierte Gytkjær - skapte overskrifter
Ryland spilte mange år for Arna-Bjørnar på toppnivå i Norge, før hun var på et kort proffopphold i Liverpool.

De siste tre årene har hun spilt for Avaldsnes, der hun foreløpig avsluttet karrieren i Norge med NM-tittel i november. Da stjal hun også overskriftene etter sin ikoniske «Christian Gytkjær-feiring» på Instagram i ettertid.

Ryland var del av de norske troppene i VM i 2011 og EM i 2013.

NTB/TV 2