SNØLYKT: Da bildet ble tatt hadde matfar allerede tatt bort en del snøballer fra Leons pels. Foto: Privat
SNØLYKT: Da bildet ble tatt hadde matfar allerede tatt bort en del snøballer fra Leons pels. Foto: Privat

Leon (3) skulle bare ut en tur – slik kom han hjem igjen

Etter to timer i nysnøen kunne eieren nesten bare se øynene på Leon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige helg dro familien Malones fra Naustdal til Bergen i noen dager, mens katten Leon på tre år ble plassert på kattepensjonat.

Da familien kom hjem og hentet ham søndag kveld var Leon ivrig på å komme seg ut i nabolaget.

– Han var ute i et par timer før han kom tilbake. Da så han ut som en vandrende snølykt, sier matfar Henning Malones til TV 2 og ler godt.

«Hjelp meg!»

Det hadde snødd rundt 30 centimeter kram nysnø den dagen og hele pelsen var full av snøballer. Nesten bare øynene var synlige og Malones gikk raskt i gang med å fjerne snøkulene.

– Blikket hans var en blanding av «hjelp meg!» og «hva søren er dette?», sier han og ler igjen.

Godt ut i arbeidet kom kona på at de burde ta bilde av treåringen, så da Leon først kom inn døren så han mye verre ut enn da bildet ble knipset.

– Jeg prøvde å fjerne snøen med fingrene og en kam. Han er veldig grei å ha med å gjøre, men ble ganske utålmodig etterhvert. Det var noen klumper igjen da vi slapp ham ned, så huset ble ganske vått før han stakk og gjemte seg på loftet.

Kan få frostskader

Eieren er glad for at de plasserte Leon på kattepensjonatet den helgen og ikke bare fikk naboer til å sette ut mat til ham.

– Hvis han hadde vært ute store deler av helgen og vi ikke hadde vært hjemme til å fjerne snøballene, så kunne det kanskje gått galt, sier han.

Snøballer i pelsen er vanlig på både hunder og katter forteller dyreklinikken i Førde.

– Hvis snøen er kram nok kan dette skje, men det er ikke bra at snøballene henger lenge på. Da kan katten få frostskader. Vi anbefaler ikke at katter går ute over lengre tid nå når det er kaldt. De trenger et varmt sted der de kan gå inn, sier veterinær Julie Vårdal Wulfsberg til lokalavisen Firda som først om talte saken.