Her var det mange graverende feil. Nå er sjåføren hentet og bilen tatt i forvaring. Foto: Statens vegvesen
Her var det mange graverende feil. Nå er sjåføren hentet og bilen tatt i forvaring. Foto: Statens vegvesen

Stoppet vogntog – sjåføren ble utvist fra Norge

Kontrollørene fant flere graverende feil.

Tirsdag var det kontroll ved Krossmoen kontrollstasjon utenfor Egersund. 132 kjøretøy var innom plassen og rutinemessig veid. Skiltene ble også avlest med hjelp av ANPR skiltgjenkjennings-kameraer.

Av disse ble 18 kjøretøyer tatt ut for nærmere kontroll.

Én av disse må sies å ha graverende brudd. Det var en transport av ventilasjon fra Litauen til Sandnes, der mye var galt, skriver tungt.no.

Tatt hånd om av politiet

Sjåføren hadde kjørt med flere sjåførkort, av de 16 dekkene han hadde, var det bare to vinterdekk. I tillegg var to andre dekk punktert.

Men det stoppet ikke der. Det var også jukset med AD-Blue-systemet, det var store lekkasjer i bremsesystemet, det var defekt EBS samt store sprekker i rammen. I tillegg var plomberingen til skriveren fjernet.

– Nå er sjåføren tatt hånd om av politiet og kjøretøyet står i vegvesenets forvaring, forteller kontrolleder Kenneth Holm Vestby.

Kontrollørene mener det i slike tilfeller også hviler et stort ansvar på transportkjøperen.

Så enkelt er det å bryte opp hjullåsen og stikke av

Utvist fra landet

– Statens vegvesen jobber for at alle skal kunne ferdes trygt og for at transportører skal kunne jobbe under samme forutsetninger. Denne transporten samsvarer ikke med dette, sier Vestby.

To andre sjåfører ble anmeldt for brudd på kjøre- og hviletid eller kjøring uten kort. I tillegg ble to andre kjøreforbud også utdelt grunnet dokumentasjonsproblemer for å kunne utføre lovlig kabotasje.

SISTE: Etter hva tungt.no er kjent med, er sjåføren allerede tirsdag kveld utvist fra landet.

LES OGSÅ: Litt for billig førerkort? Kostet bare 7 euro...

Video: Se hva som skjer når vogntoget skal kontrolleres