ULYKKESSTED: Dette bildet viser den veltede bussen i Mexico. En politimann holder vakt på ulykkestedet. Foto: AFP / Manuel Jesús
ULYKKESSTED: Dette bildet viser den veltede bussen i Mexico. En politimann holder vakt på ulykkestedet. Foto: AFP / Manuel Jesús

Cruisepassasjerer omkom i trafikkulykke

Tolv mennesker mistet livet og 18 ble skadd da en buss med turister kjørte av veien og veltet i Mexico tirsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge det spanske nyhetsbyrået EFE mistet ti av dem livet på stedet, mens de to siste døde på sykehuset. De omkomne er elleve turister, hvorav ett barn, og en lokal guide. Det skal være italienere og canadiere blant dem.

Den norske ambassaden i Mexico arbeider med å få klarhet i om nordmenn er berørt av ulykken, men Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de så langt ikke har fått informasjon om at nordmenn var involvert.

Skadde svensker

To menn fra Sverige er blant de skadde, men skadene skal ikke være livstruende, får TT oppgitt hos det svenske utenriksdepartementet.

Bussen hadde 31 passasjerer om bord da ulykken inntraff på en rett motorveistrekning med lite trafikk. Turistene kom fra Brasil, Sverige, Italia, USA og Canada. Blant de skadde er det også sju amerikanere.

Passasjerene på bussen kom fra cruiseskipene Celebrity Equinox og Serenade of the Seas. De var på dagsutflukt til maya-ruinene ved byen Chacchoben sør på Yucatán-halvøya i Mexico da ulykken skjedde.

Tilbake på båten

Mexicanske myndigheter opplyser at sju av de skadde turistene hadde kommet tilbake til båten mens 13 fortsatt var på sykehus, seks av dem i Tulum og sju i byen Chetumal.

Selskapet som driver bussen, Costa Maya Mahahual, bekrefter at passasjerene på bussen var fra cruiseskipene, bortsett fra en turguide og sjåføren.

Årsaken til ulykken, som skjedde i 9-tiden om morgenen, er foreløpig ikke kjent.

(©NTB)