Kongefamilien pynter juletreet til den tradisjonelle julefotograferingen på Slottet.
Kongefamilien pynter juletreet til den tradisjonelle julefotograferingen på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Se årets julebilder fra slottet

Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus pynter juletreet sammen med foreldre og besteforeldre på årets julebilder fra slottet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag var det tid for den årlige julefotograferingen av kongefamilien på slottet.

De tradisjonelle julebildene som tas i forbindelse med juleavslutningen for slottets hoff og stab, viser kongeparet som pynter juletreet sammen med kronprinsfamilien.

I Den røde salong

I år var prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus med på å pynte ett av slottets mange juletrær under fotograferingen.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland forteller at juleavslutningen alltid foregår i slottets store festsal hvor det største juletreet står, men at julebildene er tatt et annet sted.

– Kongefamiliens julebilder er tatt i et annet av kongeboligens staselige rom, den vakre Røde salong, som bare benyttes ved helt spesielle anledninger, sier han.

Feirer ikke jul sammen

Julebildene av kongefamilien viser kongeparet sammen med kronprinsparet og deres to barn.

Totland forteller at disse seks imidlertid ikke skal feire jul sammen i år, slik de gjorde i fjor.

– I år er det prinsesse Märtha Louise og døtrenes tur til å feire med kongeparet på Kongsseteren. Og som en flott gest har Harald og Sonja også invitert Ari Behn «til seters» for å å feire med familien, forteller han.

Kronprinsfamilien skal på sin side feire jul på Skaugum, der Haakon og Mette-Marit har invitert hele Høiby-klanen til stor familiejul.

– Og mens kronprinsfamilien går til familiegudstjeneste i Asker kirke allerede julaften, går kongeparet og deres gjester til julegudstjeneste i Holmenkollen kapell første juledag, sier Totland.