Wenger byttet hele laget og slo ut West Ham

Arsenal vant kvartfinalen der begge lag stilte reservepreget fra start, men fikk et skår i gleden da Olivier Giroud måtte ut med skade.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal – West Ham 1-0

Arsene Wenger byttet samtlige spillere som startet i 1-0-seieren over Newcastle lørdag, men klarte likevel å slå byrival West Ham ut av ligacupens kvartfinale.

Se Danny Welbecks scoring i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Blant annet var 18 år gamle Joe Willock med fra start, og Theo Walcott var London-lagets kaptein. Bare Sead Kolasinac i startoppstillingen har startet mer enn seks ligakamper denne sesongen.

Også David Moyes valgte å spare på kruttet, og byttet seks av spillerne som slo Stoke 3-0 på bortebane i helgen.

Danny Welbeck scoret kampens eneste mål like før pause. Et innlegg fra Mathieu Debuchy datt ned i boksen, og den skadeplagede spissen satte ballen enkelt inn fra kloss hold.

– Danny Welbeck er for sterk for James Collins og Winston Reid. Det er en «tap-in», men det er veldig bra gjort av ham, sa BBC-ekspert Kevin Kilbane.

Kanskje var det fredagens storkamp mot Liverpool Wenger hadde i tankene da han hvilte sine beste menn. Den ser du på TV 2 Sport Premium og Sumo 20.45!

The Gunners får vite semifinalemotstanderen, som skal møtes over to kamper i januar, etter kvartfinalene onsdag.

Da spilles Bristol City – Manchester United og Chelsea – Bournemouth. Manchester City slo ut Leicester etter straffesparkkonkurranse tirsdag, og er det siste laget i potten.

– Positivt utenom Giroud

Arsene Wenger var fornøyd med hvordan laget fremstod tross en noe tam kamp på Emirates.

– Jeg følte vi spilte med kvalitet, mot og fart i første omgang. I 90 minutter var vi solide defensivt. I andre omgang mistet vi litt av farten og var mindre kreative. Det gjaldt å ikke gjøre en feil. Alt i alt var det en positiv kveld, utenom at vi mistet Olivier Giroud, sier Wenger etter kampen, ifølge Football London.

I andre omgang måtte både Olivier Giroud og Francis Coquelin av med skade. Giroud så ut til å ha pådratt seg en strekk på baksiden av låret.

– Det ser ikke veldig bra ut for ham. Jeg tror han er ute fredag kveld. Coquelin hadde krampe, og jeg tror han blir klar, sier Wenger.

Sjansefattig omgang

Første omgang var ikke den mest innholdsrike, men The Gunners hadde stålkontroll på byrivalen. West Ham hadde ikke et eneste skudd, og Arsene Wengers menn hadde ballen i 68 prosent av første halvdel.

Imidlertid måtte en vente lenge på høydepunktene på Emirates. Først i det 39. minutt kom hjemmelaget til deres første store mulighet.

Sead Kolasinac la ballen inn foran mål, der Theo Walcott fikk stå umarkert. Lynvingens stupheading gikk imidlertid til side for mål.

– Det er veldig dårlig kvalitet fra begge lag. Arsenal har hatt mye ball uten å gjøre mye, mens West Ham har forsvart seg bra. Det har ikke vært en klassiker så langt, sukket BBC-ekspert Kevin Kilbane.

Minutter senere kom scoringen. Mathieu Debuchy la et innlegg i retning Olivier Giroud. Etter duellen datt ballen ned i feltet, Danny Welbeck luktet muligheten og satte enkelt inn 1-0.

Dermed satte den hurtige spissen inn sitt første mål i ligacupen siden 2009, skriver Opta – i løpet av de åtte årene har Welbeck spilt elleve kamper i turneringen.

West Ham kom til et skudd

Det tok bortelaget en time før de kom til sin første avslutning for kvelden. Aaron Cresswell forsøkte seg med et frispark like utenfor boksen, men skuddet gikk via muren og til side for mål.

Minutter senere ble det kontroverser i motsatt ende.

Joe Hart kom ut for å avverge en gjennombruddspasning tilegnet Danny Welbeck. Spissen kom først på ballen, og Hart klippet ham ned – like på kanten av 16-meteren. Dommer Kevin Friend blåste for frispark istedenfor straffe.

– Jeg tror Friend gjorde rett, men det er en veldig vanskelig avgjørelse å ta. Joe Hart tok enorm risiko ved å komme ut på den måten. Han er altfor sent ute, sa Kilbane.

På tross av at bortelaget pumpet opp baller mot Andy Carroll i sluttminuttene, ble Cresswells frispark deres eneste skudd i hele kampen.

Lagoppstillinger

Arsenal (4-3-3): Ospina - Debuchy, Chambers, Holding, Kolasinac - Coquelin, Elneny, Willock (Sheaf) - Walcott, Giroud (Nelson), Welbeck.

PS: Olivier Giroud ble byttet ut med det som så ut til å være en strekk på baksiden av låret i andre omgang. Det måtte også Francis Coquelin helt på tampen.

West Ham (5-3-2): Hart - Cresswell (Sakho), Reid, Collins, Ogbonna, Masuaku - Rice, Obiang, Quina - Chicharito (Carroll), Ayew.