TIL ELITESERIEN: Felipe Carvlaho (t.h.), her i Mesterligaen mot PSG og Zlatan Ibrahmovic i 2015.
TIL ELITESERIEN: Felipe Carvlaho (t.h.), her i Mesterligaen mot PSG og Zlatan Ibrahmovic i 2015. Foto: Jonas Ekströmer/tt

Ordkrig etter Vålerenga-Overgang:

– Han har ikke rent mel i posen

Terje Liverød kaller Östersund amatører etter at Felipe Carvalho gikk til Vålerenga. – Han har gjort en dårlig jobb for klienten sin, kontrer sensasjonslagets formann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Felipe Carvalho ble mandag presentert som ny Vålerenga-spiller etter overgangen fra Malmö, men uruguayaneren så lenge ut til å bli værende i svensk fotball.

Faktisk hadde han satt signaturen sin på en kontrakt med Östersund, som i høst har tatt Europaligaen med storm, skriver den svenske avisen Expressen.

– Da vi ga beskjed om at hans krav ikke var aktuelle, forsto han at det var fare på ferde, så da skrev Carvalho under på det originale kontraktsforslaget og sendte det tilbake, sier Östersunds formann Daniel Kindberg, og sier at det da ikke lenger var aktuelt å gjennomføre kjøpet av Carvalho.

– Det går ikke an å gjøre det på den måten. Avtalen var ikke gyldig etter at det først ble avvist. Slik fungerer det ikke i svensk avtalerett, og jeg tror ikke det gjør det i Norge heller.

Spilleren er representert av norske Terje Liverød, som mener overgangen er godt nytt for både Carvalho og Vålerenga. Han velger også å fyre løs mot Östersund, som i februar skal ut spille utslagsrunder i Europaligaen.

– Jeg skal komme tilbake til hvorfor overgangen ikke ble noe av, men om jeg skal si noe nå, så får de være at Östersund må bli litt mer profesjonelle på alle måter. De er fortsatt nybegynnere og amatører, sier Liverød til Expressen.

Daniel Kindberg erkjenner at klubben fortsatt må regnes som nybegynnere, men formannen er ikke imponert over Liverøds kritikk av klubben.

– Man kan ikke forklare alt hva som skjer om man ikke har rent mel i posen, og slik er det her, sier Kindberg.

– Han sier det fordi han har gjort en dårlig jobb klienten sin og for at han ikke sa det til ham. Jeg tror det er den enkle forklaringen. Det er en enkel, menneskelig forsvarsmekanisme når man ikke har gjort en bra nok jobb, så det er ikke rart. Det er verken første eller siste gangen hvor agenter eller rådgivere benytte seg av den taktikken mot klubber og klubbledere.

Carvalho spilte i Malmö i to og et halvt år siden overgangen fra Tacuarembó.