Storhamar seiret i dramatisk kamp mot Vålerenga

Serielederen vant hjemme mot femteplasserte Vålerenga, men holdt på å rote bort seieren i en kamp preget av undertallsscoringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar – Vålerenga 4-3

Se sammendrag av kampen i vinduet øverst!

Serieleder Storhamar tok seieren mot Vålerenga på CC Amfi på Hamar onsdag.

Hjemmelaget tok ledelsen med Mikael Zettergren allerede etter tre minutter, og økte ledelsen til 3-0 etter scoringer av Erik Skadsdammen og Zettergren igjen.

Da svarte Vålerenga, og på bare drøyt seks minutter effektiv spilletid klarte de å hente inn serielederens komfortable ledelse.

Thomas OIsen, Vegard Aspehaug og Rasmus Ahlholm var målscorerne.

Med sju minutter igjen på klokken sendte Zettergren i vei et langskudd som gikk via stolpen, i Steffen Søberg og i mål. Dermed kunne serielederen puste lettet ut.

Kampen for undertallsscoringer

Hele tre av kampens sju mål ble scoret da laget var i undertall. Storhamar scoret to på rappen i andre periode.

Erik Skadsdammen satte inn 2-0 i periodens andre minutt, og tre minutter senere økte Zettergren ledelsen med sitt andre for kvelden – begge mens Vålerenga var i overtall.

Det fikk TV 2s kommentatorteam til å reagere.

– Det er ganske bisart det som har skjedd foreløpig, for Vålerenga har sluppet inn begge i overtall, konstaterte TV 2s kommentator, Jonas Bariås.

– Det er krise for Vålerenga. Når du er én mann mer på isen, skal ikke det der forekomme, sa TV 2s ekspertkommentator, Ole Eskild Dahlstrøm.

Som om ikke det var nok, utlignet Vålerengas Rasmus Ahlholm da bortelaget var i undertall.

– Det her er kvelden for undertallsscoringer, fastslo Bariås.

Øvrige kamper i Get-ligaen

Stavanger Oilers hadde tapt tre av sine fire siste seriekamper før tirsdagens oppgjør i Manglerudhallen, men mot Manglerud Star rasket gjestene med seg alle poengene med 2-1-seier.

Lørenskog hadde små problemer med å banke tabelljumbo Kongsvinger, og vant 8-4 i målkalaset etter å ha ledet 8-2 på det meste. Kongsvinger blir liggende på tabellbunnen med sine 18 poeng. Lørenskog er to plasser over med sine 29.

Stjernen, Kongsvingers tabellnabo i bunnen, fikk det også tungt tirsdag. Laget tapte hele 1-5 borte mot Lillehammer.

Tabelltreer Lillehammer (55 poeng) henger dermed fortsatt med i teten i grunnserien. Laget passerte Frisk Asker med tirsdagens trepoenger. Stjernen står med 25 poeng så langt.

Slik var Storhamar – Vålerenga

Det tok serielederen bare tre minutter på å gå i ledelsen. Christian Bull sendte pucken til Phil Marinaccio, som slo den målgivende pasningen til Mikael Zettergren.

– Det er fantastisk forarbeid i et herlig, flyvende angrep. Søberg blir dratt helt over. Pucken går stang inn og er umulig å ta, sa Dahlstrøm.

I første periode misbrukte begge lag muligheter i power play, og lagene gikk i garderoben på stillingen 1-0 i hjemmelagets favør.

Vålerenga rotet i power play

Bortelaget hadde en gylden mulighet til å utligne i starten av andre periode, ettersom Kodie Curran hadde pådratt seg en noe unødvendig utvisning like før pause.

Istedenfor doblet Storhamar ledelsen ved Erik Skadsdammen.

– Skal du vinne i Hamar, bør power play gi plusser i boken – ikke minuser, fastslo Dahlstrøm.

Bare tre minutter senere økte Storhamar ledelsen – igjen i undertall. Hjemmelaget kontret, og Skadsdammen la flott inn til Zettergren som banket ballen forbi en hjelpeløs Søberg.

– Det er krise for Vålerenga. Nok en gang i overtall. Når du er en mann mer på isen, skal ikke det der forekomme. Skadsdammen sender den nydelig over, og skuddet fra Zettergren er så hardt at det er umulig å komme hele veien over for Søberg, kommenterte TV 2s ekspert.

– Det er sjelden. Jeg kan ikke huske at det har forekommet i år, fulgte han opp.

Like før pause satte Zettergren pucken på innsiden av stolpen og ut – naturligvis i undertall. Like etter lyktes Vålerenga endelig i en overtallsperiode, og Thomas Olsen reduserte for gjestene.

– En viktig scoring for Vålerenga. Så virket plutselig overtallsspillet litt. Det er herlig gjort av Thomas Olsen, kommenterte Dahlstrøm.

Kjempet seg tilbake i kampen

Fem minutter ut i tredje periode reduserte Vålerenga ytterligere. Vegard Aspehaug fosset over halve banen, skjermet med seg pucken inn i banen og forbi keeper, og satte den i buret.

– Det er en herlig enkeltmannprestasjon av Aspehaug, sa Bariås.

Bare et drøyt minutt senere utlignet Rasmus Ahlholm. Denne gangen var det Vålerenga som scoret i undertall, og bortelaget hentet inn Storhamars ledelse på bare seks minutter effektiv spilletid.

– 3-3. Den så jeg ikke komme, kommenterte Bariås.

Med sju minutter igjen på klokken tok Storhamar tilbake ledelsen. Zettergren sendte i vei et skudd som gikk i stolpen, tilbake i Vålerenga-keeper Søberg og i mål.