SPARKET TRENEREN: Justin Gatlin skriver at han har sparket trener i et Instagram-innlegg.
SPARKET TRENEREN: Justin Gatlin skriver at han har sparket trener i et Instagram-innlegg. Foto: Jewel Samad

– De kommer til å høre fra advokaten min

Mandag ble Justin Gatlin på ny koblet til en dopingskandale. Tirsdag bedyrer han sin uskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

The Telegraph avslørte mandag at medlemmer av Justin Gatlins støtteapparat har tilbudt å gi ut stoffer i brudd med idrettens antidopingregler.

– Jeg bruker ikke, og har ikke brukt, prestasjonsfremmende dopingmidler, innleder Gatlin i et innlegg på Instagram.

Amerikanerens agent, Robert Wagner, skal ha avslørt overfor de britiske journalistene at Gatlin hadde tatt doping.

– Jeg ble sjokkert og overrasket da jeg hørte at treneren min hadde noe med dette å gjøre. Jeg sparket ham med en gang jeg fant ut av dette, skriver Gatlin om treneren, Dennis Mitchell, og fortsetter:

– Jeg holder alle juridiske muligheter åpne, fordi jeg ikke tillater at folk lyver om meg på denne måten. Jeg har ingen kommentarer ettersom dette nå er en juridisk sak. De kommer til å høre fra advokaten min, advarer sprinteren.

Etterforsker saken

The Athletics Integrity Unit (AIU), et organ satt opp av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), har sammen med de amerikanske antidopingmyndighetene (Usada) har åpnet etterforskning mot Gatlin, skriver BBC.

– Etterforskning som stammer fra tips og varslere er en viktig del av antidopingarbeidet. Vi jobber sammen med AIU for å etterforske disse anklagene, heter det fra Usada i en uttalelse.

IAAF-president Lord Coe ser svært alvorlig på avsløringene.

– Anklagene er ekstremt seriøse og jeg vet at AIU kommer til å etterforske saken under deres mandat, sier Coe, ifølge BBC.

Treneren og agenten slår tilbake

Friidrettsutøverens trener Dennis Mitchell og agent Robert Wagner skal ha tilbudt testosteron og veksthormon til en skuespiller som trente seg opp til en rolle, ifølge Telegraphs avsløringer.

De ulovlige stoffene skal ha vært mulig å få levert via en lege i Østerrike, og det hele skal ha kostet 2,2 millioner kroner å gjennomføre. Mitchell og Wagner skal også ha snakket om hvor utbredt doping er i friidrett og at positive dopingprøver kan bli unngås.

I likhet med Gatlin, slår duoen tilbake mot avisens påstander.

– Jeg har aldri antatt at noen av utøverne jeg trener har brukt ulovlige stoffer, hevder trener Mitchell i en uttalelse til avisen, gjengitt av BBC.

– Jeg var ikke involvert i doping. Jeg spilte åpenbart med fordi jeg visste hva som foregikk. Jeg måtte få dem på kroken, hevder agent Wagner.

Upopulær mann

Det var ikke populært da Gatlin snøt Bolt for gullet på 100 meter i London-VM i sommer. Løpet var Usain Bolts siste individuelle på toppnivå, og at det skulle vinnes av en utøver som har vært utestengt for doping to ganger falt mange tungt for brystet.

Publikum ga klar beskjed om hva de synes, med å bue på vinner Gatlin, og å rope Usain Bolts navn taktfast.

Men også blant løperne i finalefeltet var det misnøye med Gatlins seier.

– Jeg vet hvor vanskelig det er å være en ren utøver, og syns ingenting om de som ikke er rene. Jeg respekterer den store mannen Bolt, sa Reece Prescod til TV 2 den gang.

Briten ble nummer sju i VM-finalen og løp i banen ved siden av vinneren Gatlin, en mann han åpenbart har lite til overs for.

– Gatlin har vært utestengt og kom tilbake. Det er skittent.