FAnt tre valper forlatt i 11 minusgrader:

Nå har politiet sørget for at valpene får en god jul

Politiet i Oslo har ordnet nye hjem til de tre hundene som ble funnet i en pappeske på Mortensrud midt på natta. Eieren hadde forlatt dem i 11 minusgrader.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I flere dager har politibetjentene på Manglerud politistasjon passet på valpen Cocos. Om få dager får han et nytt hjem, etter en dårlig start på jula.

Frosne og forlatt i 11 minusgrader ga Cocos og to andre hundevalper nok lyd fra seg til at to forbipasserende på Mortensrud tok affære.

De små klynkene gjorde at paret åpnet pappesken, og der fant de tre frosne valper.

– De var åpnebart plassert der i den hensikt å blir kvitt dem, skriver politiet i Oslo i en Facebook-melding.

Politiet ble varslet, og politibetjent Johnsen og kollegaen rykket ut.

– De var jo i bevegelsen og responderte bra, som du ser i videoen, men de var veldig frosne, og de var vettskremte. Dette var jo klokka to på natta, så hvis de hadde blitt stående hele natta vet vi jo ikke hvordan det hadde gått, sier politibetjent Johnsen, som filmet hendelsen med mobilen.

Valpene ble plassert i politibilen for å få varmen i seg, mens Johnsen og partneren sørget for åstedssikring.

– Vi har jo opprettet straffesak for brudd på dyrevelferds-loven, så får vi se hvordan saken følges opp videre, sier politibetjenten.

De ringte Falck hundeservice, som vanligvis sørger for at hunder blir plassert i en kennel, men denne politipatruljen stoppet ikke aksjonen med det.

Fant nye eiere i politiet

Ifølge Johnsen har hele enheten ved Manglerud politistasjon engasjert seg i saken, og akkurat nå løper den ene av hundene rundt på politihuset i påvente av å komme hjem til sin nye eier på selveste julaften.

Det er en ung venn av en av politimennene på stasjonen som kommer til å få en bjeffende gave til jul. Politibetjenten jobber skift, derfor har flere av de ansatte på politistasjonen byttet på å ta med valpen hjem.

– Nå skal Cocos være med hjem med kona mi mens jeg har kveldsvakt, sier Johnsen.

De to andre hundene som ble funnet i esken har søsteren og en venninne til en av de ansatte allerede tatt til seg. Dermed blir det en hjemmekoselig jul for både Cocos, Simba og Rambo, som hundene nå heter.

Cocos har funnet seg til rette blant betjentene på Manglerud politistasjon. Om få dager blir han julegave.
Cocos har funnet seg til rette blant betjentene på Manglerud politistasjon. Om få dager blir han julegave.

– Det har jo vekket enormt engasjement på hele stasjonen her, og det har vært lett å få plassert de herreløse hundene, sier Johnsen.

– Det viktigste er at hundene får et nytt hjem hos mennesker som vil ha dem for deres egen skyld, sier han.