FORSVARER LAGVENNINNEN: Veronica Kristiansen reagerer på et Twitter-innlegg fra Vegard Hansen.
FORSVARER LAGVENNINNEN: Veronica Kristiansen reagerer på et Twitter-innlegg fra Vegard Hansen. Foto: Ruud, Vidar

landslagsstjerne forsvarer Nora Mørk:

– Har hatt hyener hengende over seg hver dag i 30 dager

Veronica Kristiansen i strupen på fotballtrener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag var Nora Mørk og resten av landslagskollegene tilbake på norsk jord, men en skuffet toppscorer var ikke interessert i å snakke med pressen som hadde møtt opp på Gardermoen.

– Ingen kommentar, Nora?

– Nei, vær så snill, svarte hun.

– La meg få lov til å dra hjem nå, fulgte hun opp.

Det reagerer Mjøndalen-trener Vegard Hansen på. I et innlegg på Twitter skriver han følgende:

«Nora Mørk ble mer «avkledd» på Gardermoen i går enn i nakenbilde-saken. Prat med pressen også dagen etter et tap - SÅ stor er hun ikke.»

Det får Mørks lagvenninnene Veronika Kristiansen til å se rødt.

– Den var stygg, Vegard! Respektløst. Media henger seg over Nora som noen høns 24/7, hun har snakket med dem mer enn noen andre på laget, hun stiller opp - alltid. At hun sier nei takk én gang gir ikke deg eller media rett til å lage en sak ut av det! Handler nok mer om å få dra hjem etter hyener hengende over seg hver dag i 30 dager, enn å ikke ville snakke etter et tap! Du av alle bør vite hva media er ute etter, overskrifter og klikk.

Hansen følger opp slik:

– Jeg synes den norske pressen stort sett er veldig snill. Og jeg tror det hadde vært lurt med en kort kommentar til ventende rikspresse ved hjemkomst etter en VM-finale.

Kristiansens utdyper så sin karakteristikk av pressen som hyener og høns.

– Det handler ikke om positive eller negative saker - «hyener og høns», forstås på den måte at de henger over èn person, skriver hun.

Norges håndballjenter var storfavoritter til å vinne VM-gull i Tyskland, men sto igjen med sølvet etter finaletapet for Frankrike. Nora Mørk var blant finalens beste norske spillere, men maktet ikke å forhindre at mesterskapet endte uten gullmedalje.

– Personlig hadde det vært deilig å avslutte dette møkkaåret med gull, sa Mørk til TV 2 etter finalen. I løpet av 2017 har Mørk fått private bilder stjålet og vært gjennom brudd med kjæresten.