GULLGUTTER: Rosenborg tok et enkelt gull i eliteserien denne sesongen. Spørsmålet er om noen i kongeriket har noe å stille opp med i 2018.
GULLGUTTER: Rosenborg tok et enkelt gull i eliteserien denne sesongen. Spørsmålet er om noen i kongeriket har noe å stille opp med i 2018. Foto: Wold, Ole Martin

Slik spilles eliteserien 2018: – Det starter med en skikkelig godbit

Se hele kampoppsettet for neste sesong her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjerende seriemester Rosenborg skal ut i en knalltøff serieåpning når neste års eliteserie starter helgen 10., 11. og 12. mars.

Det går frem av den ferske terminlisten som ble sendt ut til alle de norske eliteserieklubbene i går.

Samtlige kamper i første runde går på kunstgress.

– Vi får bare be til høyere makter om at værgudene gjør vinteren så kort som mulig i 2018, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen om kampoppsettet.

Regjerende mester Rosenborg får bryne seg allerede i åpningshelgen borte mot forrige sesongs bronsevinner Sarpsborg.

– Det er en skikkelig godbit fra 1. runde, for det var de to lagene som jeg syntes hadde det høyeste toppnivået i 2017. Rosenborg er selvfølgelig klare favoritter til å ta gullet også i 2018, men om Sarpsborg beholder sine viktigste spillere gjennom vinteren, tror jeg nok en gang de kommer til å ta medalje, sier TV 2s fotballekspert.

En annen nykommer som får testet seg, er nyopprykkede Ranheim. Brann fra Bergen er gjester i eliteseriens første kamp 10. mars neste år.

– Ranheim-Brann er en fantastisk åpningskamp på sesongen. Ingen hadde forventet at Ranheim skulle rykke opp i år, og nå får de altså besøk av Brann og masse bergensere 10.mars. Ranheim rykker sannsynligvis ned, men om de skal ha en mulighet til å holde seg, er det selvfølgelig åpningen av sesongen som blir ekstremt viktig, sier Mathisen.

– Jeg blir absolutt ikke overrasket om Ranheim åpner med en seier, for det kommer til å koke på det kunstgresset selv om vi er midt på vinteren.

De resterende kampene i runde én er Bodø/Glimt - LSK, Molde - Sandefjord, Odd - Haugesund, Start - Tromsø, Godset - Stabæk og Kristiansund - Vålerenga.

16. mai-runden byr også på flere godbiter når RBK tar imot Lillestrøm på Lerkendal. Vålerenga tar imot Stabæk på hjemmebane, mens Molde skal opp mot Strømsgodset.

Brann møter lokalrival FK Haugesund på Brann Stadion.

– Det kommer til å bli et intenst derby på Vestlandet, og så gjenstår det jo å se om noen av disse lagene vil være med i toppen når vi kommer til 16. mai. Brann ser ut til å famle litt i blinde på overgangsmarkedet nå i vinter, og det at Fredrik Haugen ikke blir med videre er en klar svekkelse, mener Mathisen.

For de regjerende mesterne fra Trøndelag avsluttes sesongen med Bodø/Glimt hjemme 25. november.

– Slik det ser ut nå i desember 2017, er det ingen lag som jeg tror vil utfordre Rosenborg hele veien inn, spår Mathisen.

De øvrige sisterunde-kampene er Brann - Odd, Haugesund - Start, LSK - Kristiansund, Sandefjord - Molde, Stabæk - Strømsgodset, Tromsø - Sarpsborg og Vålerenga - Ranheim.

Se alle kampene din klubb skal spille på altomfotball.no