VENTER SITT FØRSTE BARN: Blogger Julianne Nygård og ektemannen Ulrik Kvalheim Nygård skal bli foreldre, og viser her frem ultralydbildet av den lille.
VENTER SITT FØRSTE BARN: Blogger Julianne Nygård og ektemannen Ulrik Kvalheim Nygård skal bli foreldre, og viser her frem ultralydbildet av den lille. Foto: Marian Jade

«Pilotfrue» og ektemannen venter barn

Etter fire mislykkede prøverørsforsøk for Bloggerne-paret Julianne Nygård (27) og Ulrik Kvalheim Nygård (37), har hun blitt gravid på naturlig måte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Julianne Nygård (27), som blogger under navnet «Pilotfrue», og ektemannen Ulrik Kvalheim Nygård (37) skal bli foreldre.

Torsdag delte paret nyheten om at de venter barn på Instagram.

«Jeg får nyte de plutselig voksende fordelene til @pilotfrue alene så lenge jeg kan nå. Om litt under seks måneder kommer det nemlig en eller ei som trenger dem mer enn meg. Overlykkelig og ekstremt takknemlig», skriver Ulrik på Instagram under et bilde av ham som holder foran konas bryster.

Se innlegget under:

Prøverørsbehandling

– Nå har vi det veldig bra. Det har tatt tid før vi har kunnet begynne å glede oss over det som har skjedd, sier Julianne til TV 2.

Julianne har lenge blogget om hennes og Ulriks ønske om å få barn.

Ekteparet har delt både gleder og sorger med bloggleserne, som har fått være med på hele prosessen hvor paret prøver å få barn ved hjelp av prøverør.

For omtrent ett år siden startet de prøverørsbehandlingen, og siden den tid har de vært åpne om at de fire første prøverørsforsøkene ikke har vært vellykket. I februar ble Julianne gravid etter deres andre prøverørsforsøk, men etter kort tid spontanaborterte hun. Det samme skjedde etter det fjerde forsøket i august.

Naturlig gravid

I september skrev hun i et blogginnlegg at de snart skulle sette i gang med femte forsøk, men det forsøket ble det aldri noe av, avslører hun nå.

– Det som er ekstra spesielt denne gangen, er at vi har blitt gravide på naturlig måte. Det er er lite julemirakel, sier Julianne.

Bloggeren er over tre måneder på vei, og nylig var hun på ultralydundersøkelse.

Paret forteller at de ville vente med å dele babynyheten til etter undersøkelsen, i og med at hun har spontanabortert to ganger tidligere.

– Vi er fortsatt redde for at det skal ende i spontanabort, men nå har vi vært på sykehuset og der har vi sett at det er ti tær, ti fingre og et hjerte som slår. Alt så bra ut på undersøkelsen, så nå kan vi begynne å senke skuldrene. Man kan aldri være hundre prosent sikker, men nå er vi så sikre som vi kan bli på at det skal gå fint, sier Ulrik til TV 2.

Gleder seg

Julianne forteller at formen hennes er bra.

– Jeg er trøtt og sulten, men ellers føler jeg meg bra. Jeg har sluppet unna de store plagene, men egentlig skulle jeg helst sett at jeg hadde morgenkvalme. Jeg har lett etter alle tegn på at jeg er gravid, siden jeg vil ha en bekreftelse på at det faktisk er sant, sier hun.

Ekteparet, som giftet seg i februar 2016 etter å ha vært kjærester i omtrent to år, gleder seg til tiden som kommer.

– 2018 blir et spennende år. Alt er nytt. Når vi får vite kjønnet, så skal vi i gang med å lage barnerom, sier Ulrik.

– Vi vet ikke helt hva vi går til, men vi føler oss veldig klare. Akkurat nå ser fremtiden lys ut, sier Julianne.

Bloggerne-profiler

Den siste halvåret har ekteparet blitt fulgt av et kamerateam fra Bloggerne. Julianne og Ulrik blir å se i den åttende sesongen av TV 2-dokuserien, og der vil TV-seerne få følge ekteparets hverdag og prosessen hvor de prøver å få barn.

– Det har vært fint å ha med Bloggerne-teamet i denne prosessen. Dette er noe som betyr mye for oss, men det kan være vanskelig å sette ord på. Jeg tror vi vil vise følelsene våre på en nærere måte i Bloggerne, sier Julianne.

Samtidig som filmingen til Bloggerne har pågått, har Julianne delt mindre av prøverørsprosessen på bloggen.

– Vi valgte å trekke oss litt mer tilbake på bloggen. Vi har delt hele prosessen på nært hold i Bloggerne, men det blir annerledes, siden det vil ikke vises før i ettertid. Vi rekker å fordøye alt før det kommer på skjermen, men slik er det ikke med bloggen. Det jeg deler på bloggen er direkte og det som skjer akkurat nå, sier hun.

Åpenhet

Det betyr derimot ikke at bloggleserne ikke vil få ta del i svangerskapet, forteller hun.

– Det var ikke planlagt at vi skulle stoppe med åpenheten. Vi ønsker å dele resten av reisen vår på bloggen, og det har vært planen hele tiden, sier hun.

Ekteparet angrer ikke på at de begynte å blogge om prøverørsprosessen for omtrent ett år siden.

– Det er både positive og negative sider ved å dele så mye, men om vi skulle gjort det igjen, så ville vi ikke gjort noe annerledes, sier Ulrik.

En av Norges største bloggere

Julianne, som har blogget i litt over tre år, er en av Norges største bloggere. I skrivende stund har hun den sjette mest leste bloggen i Norge, med omtrent 20.000 daglige lesere, ifølge Blogglisten.

Navnet «Pilotfrue» kommer av ektemannen Ulrik, som jobber som pilot i Norwegian.

I den nye sesongen av Bloggerne, som kommer på TV 2 Livsstil til våren, er Julianne og Ulrik to av ni profiler.

Disse blir også å se i den åttende sesongen: Marna «Komikerfrue» Haugen Burøe (36) og Ørjan Burøe (43), Anna «Mamma til Michelle» Rasmussen (21), Kristine Ullebø (20), Anniken «Annijor» Jørgensen (21), Anne-Brith Davidsen (42) og Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (27).

Se alle de tidligere sesongene av «Bloggerne» på TV 2 Sumo.