SLUTTER: Geir Lippestad (Ap) går av som næringsbyråd i Oslo kommune.
SLUTTER: Geir Lippestad (Ap) går av som næringsbyråd i Oslo kommune. Foto: Ruud, Vidar

Geir Lippestad går av som næringsbyråd i Oslo

Geir Lippestad slutter i jobben som næringsbyråd i Oslo kommune.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lippestad har sittet som næringsbyråd i Oslo kommune, men slutter nå i jobben, melder Aftenposten.

– Geir har gjort en solid jobb for byrådets satsing på næringsutvikling, integrering og mangfold. Han har løftet næringspolitikken, styrket kommunens eierskap og ledet arbeidet med å gjennomføre Norgeshistoriens største krafttransaksjon. Han har stått stødig i håndteringen av flyktningkrisen i 2016. Jeg er takknemlig for den jobben Geir har gjort, og er glad for at han ikke forlater politikken, men går tilbake til bystyret der han vil være fast representant for Arbeiderpartiet, sier byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding.

Kjetil Lund (Ap) overtar etter Lippestad. Lund (47) er samfunnsøkonom og kommer fra stillingen som direktør for myndighetskontakt og klimapolitikk i Statkraft.

I tillegg til endringen innen næringsfeltet får også Tone Tellevik Dahl (Ap) og Inga Marte Thorkildsen (SV) nye jobber i byrådet.

De to bytter saksfelt.

Tellevik Dahl er utnevnt som byråd for eldre, helse og sosiale tjenester.

Thorkildsen får ansvar for oppvekst og kunnskap i byrådet.

– Tone Tellevik Dahl og Inga Marte Thorkildsen er begge dyktige og erfarne politikere, som har samarbeidet tett med bydelene. De er handlekraftige byråder og rokeringen vil styrke begge saksområdene, sier Johansen.