SPEILGLATT: Mandag så veien ved Slitu i Indre Østfold slik ut. Tirsdag meldes det fortsatt om glatte veier flere steder i landet.
SPEILGLATT: Mandag så veien ved Slitu i Indre Østfold slik ut. Tirsdag meldes det fortsatt om glatte veier flere steder i landet. Foto: Freddie Larsen

Glatte veier over hele landet tirsdag

Det er glatt på veiene rundt om i landet i morgentimene tirsdag. Vegvesenet og politiet ber folk vise varsomhet i trafikken. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er så langt ikke meldt inn noen trafikkulykker som følge av de glatte forholdene.

Både på Sør- og Østlandet meldes det om glatte veistrekninger på grunn av underkjølt regn.

Veitrafikksentralen Sør melder om fare for glatte veistrekninger i Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud på grunn av regn som fryser på bakken. Dette gjelder spesielt på sideveier og mindre trafikkerte veier.

Vegtrafikksentralen Øst melder om svært glatte forhold på riksvei 15 over Strynefjellet på grunn av kulde og regn som fryser på bakken. Også europavei 136 rundt Bjorli er glatt på grunn av underkjølt regn. Beredskap er på plass med tiltak.

Vikafjell stengt på grunn av snøras

På Vestlandet er det ikke meldt om spesielt vanskelige kjøreforhold, men det er litt glatt som følge av underkjølt regn i indre strøk, som Hardanger og indre Sogn og Fjordane. Temperaturene har gått over på plussiden, stort sett med regn, ifølge Vegtrafikksentralen Vest.

Riksvei 13 ved Vikafjell i Sogn og Fjordane er stengt på grunn av at det har gått noen små snøras. Vegtrafikksentralen melder at det er fare for flere snøras i området.

– Det kommer en geolog på plass i 12-tiden for å ta en vurdering på ny skredfare, sier Kjetil Larsen i Veitrafikksentralen Vest til NTB. Han sier de da vil få mer oversikt over hvor lenge fjellet vil være stengt. I mellomtiden må folk kjøre rundt.

Norges vassdrags- og energidirektorat melder om betydelig fare for snøskred i regionene Nordenskiöld Land på Spitsbergen, Trollheimen, Sunnmøre, Indre Fjordane, Indre Sogn, Voss og Hardanger.

I Longyearbyen har opp mot 180 personer blitt evakuert som følge av snørasfare ved fjellet Sukkertoppen.

Glatte veier i nord

Også i Nordland melder politiet på væromslag i fylket og til dels meget glatte veier.

I Finnmark varsler Yr om vanskelige kjøreforhold fra klokken 15 tirsdag, på grunn av sterk vind og nedbør som sludd og snø.

Vegvesenet ber bilister om å være observante, vise hensyn og kjøre etter forholdene.

(NTB)