– Gatlin involvert i ny dopingskandale

Friidrettsstjernen Justin Gatlin og trenerapparatet er under etterforskning av antidopingmyndigheter etter avsløringer i britisk avis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Justin Gatlin, som løp inn til seier på 100 meter i London-VM i Usain Bolts avskjed i august tidligere i år, er i dopingtrøbbel igjen. The Telegraph kan avsløre at medlemmer av amerikanerens støtteapparat har tilbudt å gi ut stoffer i brudd med idrettens antidopingregler.

Øverst: Se hvordan Gatlin knuste Bolt i VM i London.

Journalister fra den britiske avisen har gått under dekke som filmskapere og besøkt Gatlins treningsleir i Florida. Friidrettsutøverens trener Dennis Mitchell og agent Robert Wagner skal ha tilbudt testosteron og veksthormon til en skuespiller som trente seg opp til en rolle.

De ulovlige stoffene skal ha vært mulig å få levert via en lege i Østerrike, og det hele skal ha kostet 2,2 millioner kroner å gjennomføre. Mitchell og Wagner skal også ha snakket om hvor utbredt doping er i friidrett og at positive dopingprøver kan bli unngås.

Justin Gatlin og hans støtteapparat skal nå være under etterforskning av antidopingmyndighetene, skriver The Telegraph.

Agenten skal også ha avslørt at verdensmesteren fra London har tatt doping, noe Gatlin selv skal ha nektet for i en uttalelse. Amerikaneren skal i kjølvannet av mandagens avsløringer ha sparket treneren Dennis Mitchell.

Upopulær mann

Det var ikke populært da Gatlin snøt Bolt for gullet på 100 meter i London-VM i sommer. Løpet var Usain Bolts siste individuelle på toppnivå, og at det skulle vinnes av en utøver som har vært utestengt for doping to ganger falt mange tungt for brystet.

Publikum ga klar beskjed om hva de synes, med å bue på vinner Gatlin, og å rope Usain Bolts navn taktfast.

Men også blant løperne i finalefeltet var det misnøye med Gatlins seier.

– Jeg vet hvor vanskelig det er å være en ren utøver, og syns ingenting om de som ikke er rene. Jeg respekterer den store mannen Bolt, sa Reece Prescod til TV 2 den gang.

Briten ble nummer sju i VM-finalen og løp i banen ved siden av vinneren Gatlin, en mann han åpenbart har lite til overs for.

– Gatlin har vært utestengt og kom tilbake. Det er skittent.