TØFF KAMP: Emil Meek er ventet å få en tøff kamp mot Kamaru Usman i St. Louis.
TØFF KAMP: Emil Meek er ventet å få en tøff kamp mot Kamaru Usman i St. Louis. Foto: Vaughn Ridley

KAMPEN BLE FLYTTET IGJEN:

Meeks motstander: – Jeg bryr meg ikke om denne kampen. Den gir meg ingenting

Datoen for Emil Meeks UFC-kamp mot Kamaru Usman er endelig fastsatt. I den anledning leverer Usman en real tirade mot nordmannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært mye frem og tilbake vedrørende den kommende UFC-kampen mellom norske Emil Meek og nigerianske Kamaru Usman.

Visum-problemer satte først en stopper for kampen i Las Vegas i år, og så ble den flyttet til 20. januar i Boston. Nå er den endelig fastsatt: 14. januar i St. Louis får Meeks sin andre UFC-kamp.

Det ble offentliggjort mandag ettermiddag.

Senere samme dag stilte Kamaru «The Nigerian Nightmare» Usman opp på programmet MMA Hour via Skype.

– Denne kampen gir meg ingenting

Nigerianeren har ikke lagt skjult på at han helst skulle sett en mer merittert motstander enn Meek, og på programmet var ikke Usman nådig mot sin norske motstander.

– Emil sendte en melding til meg for å beklage og sa at han hadde problemer med visumet og spurte om jeg var villig til å flytte kampen til Canada og to uker frem, sier Usman på programmet som også gikk direkte på Youtube.

– Og jeg er her borte, og jeg har allerede problemer med å motivere meg til kampen. For la oss være ærlige, hva gjør denne kampen for meg karrieremessig? Absolutt ingenting.

IRRITERT: Kamaru Usman ga Emil Meek det glatte lag på MMA Hour. FOTO: Skjermdump Youtube.
IRRITERT: Kamaru Usman ga Emil Meek det glatte lag på MMA Hour. FOTO: Skjermdump Youtube.

Usman er rangert som den 12. beste fighteren i weltervekt-klassen, men har likevel slitt med å få kamper i UFC.

– Etter at han spurte om å fremskynde kampen og flytte den, så bryr jeg meg egentlig ikke om denne kampen, jeg vil ikke ha denne kampen. Hvem faen er du til å spørre meg om å fremskynde kampen som om du er en mester eller noe. For meg, helt ærlig, så er du et null, sier Usman til Meek.

– Jeg tar ikke lett på Emil, jeg gjør ikke den tabben. Jeg skal slåss med ham og bli ferdig med det.

Berømmer Meek-fansen

Kampen ble ikke fremskyndet, og nå er det altså bestemt at den skal gå i St. Louis.

Meek har heller ikke gått stille i dørene, og nordmannen har på sin side beskyldt Usman for å være redd for å møte ham. Gjennom humoristiske bilder på Twitter har han også sendt mer eller mindre subtile stikkere til sin motstander.

Usman innrømmer at han har sett bildene. Han berømmer samtidig Meeks norske fans.

– Jeg så ett bilde. Det var morsomt, sier han og fortsetter:

– Jeg forstår Emil. Dette er ikke personlig for meg. Han sier det han må si for å få denne kampen. For han vet at han ikke har ikke fortjent den. Og jeg må innrømme, han har en del fans. De retweeter og forsvarer ham og gir meg drit. For meg gir det bare ekstra motivasjon, takk for at dere gjør det!