Kristoffersen tok over ledelsen i totalcupen med nok en andreplass

Henrik Kristoffersen (23) tapte den helskandinaviske duellen i finalen i parallellstorslalåm, men sikret seg nok poeng til å ta over ledelsen i totalcupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se finalen med Henrik Kristoffersen øverst! Video med tillatelse fra NRK.

Henrik Kristoffersen kom seg helt til finalen i parallellstorslalåm i verdenscupen i Alta Badia, men en svak start gjorde at han måtte se seg slått i finalen med kun tre hundredeler av Matts Olsson, som tok sin første seier i verdenscupen i karrieren.

Det er veldig kult å bli nummer to. Det er mitt første ordentlige resultat i parallellslalåm, men jeg synes det er helt feil at det skal telle like mye som et vanlig renn i verdenscupen. Det sier jeg her i dag, selv om jeg tjener på alle, men jeg mener fortsatt ikke riktig. Folk får si hva de vil, og jeg mener ikke det er feil å ha disse rennene, men jeg synes ikke det skal telle like mye, sier Henrik Kristoffersen til TV 2.

Det var Kristoffersens femte andreplass i verdenscupen denne sesongen, men plasseringen gjorde at 23-åringen tok nok poeng til å gå forbi både Aksel Lund Svindal og Marcel Hirscher og opp på førsteplass i totalcupen denne sesongen.

– Det er bra at han blir nummer tre, for da blir det ikke så stor forskjell. Alle så det i dag, den blå løypa var mye raskere enn den røde. Da blir det feil at det skal bety like mye som vanlige renn, sier Kristoffersen til NRK.

Aleksander Aamodt Kilde kjørte om tredjeplassen, men måtte ta til takke med fjerdeplassen, kun slått med åtte hundredeler av Hirscher. Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer fem.

– En fantastisk norsk dag. Andre-, fjerde- og femteplass er absolutt godkjent, kommenterte NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Kjetil Jansrud røk ut i åttendedelsfinalen for den østerrikske slalåmeksperten.

– Jeg tror jeg fikk en liten strekk i ryggen, og så ble det verre på andrerunden. Det svartnet nesten litt for meg i midtpartiet, og da er det vanskelig å kjøre fort. Det kjennes ikke bra nå, men jeg tror ikke det er krise, sier Jansrud til NRK.

Hirscher røk ut i semien

Aleksander Aamodt Kilde tok seg lett videre til åttedelsfinalen, men møtte den franske stjerna Alexis Pinturault. Kilde klarte likevel akkurat ta seg videre med kun to hundredelers margin.

I kvartfinalen ble Justin Murisier enkel match, og dermed ventet lagkamerat Kristoffersen i semifinalen.

I semifinalen var Kilde lynrask i starten, men Kristoffersen kom på slutten og tok seg til finale mot svenske Matts Olsson, som kvittet seg med Marcel Hirscher i sin semifinale.

Kristoffersen og Olsson kjempet en jevn kamp i finalen, men Kristoffersen fikk en litt for dårlig start, og måtte ta til takke med andreplassen.

Kilde tapte kampen om tredjeplassen mot Hirscher.

Kjetil Jansrud var overlegen i sin første runde mot hjemmehåpet Manfred Mölgg, men møtte tøff motstand i neste runde i Hirscher.

Nestvold-Haugen imponerte

Østerrikeren var raskest ut fra startporten og Jansrud klarte aldri ta igjen det tapte, og røk dermed ut i åttedelsfinalen.

Jansrud vant tilsvarende renn i 2015, som var det aller første verdenscuprennet i parallellstorslalåm. Han slo Aksel Lund Svindal i finalen.

Leif Kristian Nestvold-Haugen var heldig og gikk videre til åttedelsfinalen etter at Gino Caviezel gikk over ende før tredje siste port. Nestvold-Haugen hevet seg imidlertid i åttendedelsfinalen og slo ut Erik Read.

I kvartfinalen sa det stopp mot Kristoffersen. Nestvold-Haugen noterte seg til slutt for en femteplass etter å ha slått svenske André Myhrer i siste runde.