NOMINERT: Krépin Diatta.
NOMINERT: Krépin Diatta. Foto: Solum, Stian Lysberg

Diatta nominert til prestisjepris

Sarpsborg 08-stjerneskuddet Krépin Diatta (18) er nominert til prisen som «Årets unge spiller fra Afrika» av Det afrikanske fotballforbundet (CAF).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den unge senegaleseren har herjet for Sarpsborg 08 i Eliteserien denne sesongen, og var en sterk bidragsyter til at klubben sikret sin første bronsemedalje i serien.

Mandag ble listen over de nominerte til Det afrikanske fotballforbundets (CAF) årlige prisutdeling sluppet, og Diatta kjemper om prisen som årets unge spiller fra Afrika.

Patson Daka (19) fra Zambia, som spiller for østerrikske Liefering, og Salam Giddou (17) fra Mali, som hører til Guidars i hjemlandet, er Diattas konkurrenter til prisen.

Imponert
I 2016 var det Arsenals nigerianske landslagsspiller Alex Iwobi (21) som vant prisen.

Diatta har imponert mange denne sesongen og det var flere klubber som var til stede for å følge ham under cupfinalen, som Lillestrøm til slutt vant 3-2 på Ullevaal stadion.

På spørsmål om Sarpsborg 08 kan beholde midtbanespilleren var trener Geir Bakke klar i sin tale tidligere denne sesongen.

Salah vs. Aubameyang
– Vi klarer ikke å beholde ham. Det sier seg selv. Spørsmålet er bare om når, ikke hvis, sånn er det, sa Bakke til NTB.

Premier Leagues toppscorer, Mohamed Salah fra Egypt (14 mål), og Dortmund-storscorer Pierre-Emerick Aubameyang fra Gabon er blant de tre som er nominert til prisen som årets spiller i Afrika. Senegalesiske Sadio Mané. lagkamerat av Salah i Liverpool, er den siste.

Tittelholder Leicester-spiller Riyad Mahrez fra Algerie nådde ikke opp i år.

(©NTB)