HELTER: Karoline Myrvold Møller og Edvin Schubert reddet trolig livet til en mann som hadde falt i Nidelva søndag.
HELTER: Karoline Myrvold Møller og Edvin Schubert reddet trolig livet til en mann som hadde falt i Nidelva søndag. Foto: Privat

Karoline (26) og Edvin (32) hylles for heltemodig innsats etter at mann falt i Nidelva

Politiet tror det hadde gått mye verre med mannen dersom de to ikke hadde vært på rett sted til rett tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I ni-tiden søndag morgen ble det hørt rop om hjelp ved hotellet Radisson Blu Royal Garden i Trondheim sentrum.

Karoline Myrvold Møller og samboeren Edvin Schubert var på vei til julefrokost ved Scandic Nidelven da de hørte ropene.

– Det var vanskelig å lokalisere lydene, så vi speidet litt. Men vi valgte å gå andre veien, mot Royal Garden for å se. Da vi kom nærmere hørte vi tydelig at det var rop om hjelp og løp bort, forteller hun til TV 2.

Prøvde få han på land

Da så de tydelig at en mann lå i vannet, og holdt seg fast i en bøyle. De to forsøkte å dra han opp på land, men fikk ikke ordentlig tak.

– Han hadde føttene mot brygga, så det ble vanskelig å komme rundt og få han opp. Mannen var bevisst og kommuniserte med oss hele tiden, forteller hun.

Mens Edvin holdt mannen fast så ikke strømmen skulle ta ham, ringte Karoline politiet. Hun var én av flere som varslet, ifølge politiet. Edvin kunne kjenne at mannen ble svakere, og de kjente presset på at de måtte få han opp fort.

– Jeg ble imponert over reaksjonstiden til politiet og hvor mange som kom. Politiet og Edvin fikk mannen raskt opp på land. Da fikk de han også til å bevege seg slik at kroppen ikke stivnet, forklarer Karoline.

– Heltemodig

Politiet tok så med mannen inn på Royal Garden, der han fikk pledd og varme til ambulansen kom.

Da TV 2 snakket med politiet søndag morgen fortalte operasjonslederen at det var helt avgjørende at mannen ble holdt igjen av de forbipasserende, slik at han ikke drev nedover elva.

– Dette kunne ha endt veldig mye verre hvis de ikke hadde klart å holde han fast. Dette er bra innsats fra de sivile heltene og nødetatene. Vi er svært fornøyde med utfallet, sa operasjonsleder Stig Roger Olsen om innsatsen, som kan beskrives som heltemodig.

Karoline synes det er veldig søtt at politiet kaller dem helter, men at det ikke gikk opp for dem hvor alvorlig situasjonen var før etterpå, da politiet sa at de kanskje hadde berget livet hans.

– Om vi hadde lest i avisene at en person hadde omkommet i Nidelva, etter at vi hadde hørt rop, hadde vi ikke kunne levd så godt med det, sier hun.

Trodde det var tull

I dag er de to glade for at de tok ropene seriøst, og ikke overså dem. Først trodde de det bare var noen som tullet.

– Det tok litt tid før vi merket oss alvoret. Vi trodde det var tull først, men siden vi hørte ropene flere ganger, måtte vi sjekke det ut før frokosten. Det er vi glad for at vi gjorde. Vi var på rett sted til rett tid, sier Karoline.

Hun forteller at det var noe absurd å komme fram til frokosten og fortelle alle vennene at de var forsinket fordi de måtte redde noen opp fra Nidelva.

Mannen ble behandlet av ambulansepersonell på stedet, men var i så god form at han klarte å gå selv. Han ble senere sendt videre til legevakt for kontroll.

– Det er fint at det også kan gå bra i slike tilfeller, sier Karoline.