TREKKER SEG TILBAKE: Jerry Richardson var med å stifte klubben tilbake i 1993.
TREKKER SEG TILBAKE: Jerry Richardson var med å stifte klubben tilbake i 1993. Foto: Mike Mccarn

Selger klubben etter grove beskyldninger:

– Vis meg hvordan du vrikker for å få på deg de buksene

Carolina Panthers' eier selger klubben i kjølvannet av beskyldninger om seksuell trakassering. Rapperen Diddy vil kjøpe klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eier av NFL-laget Carolina Panthers, Jerry Richardson (81), har besluttet å selge klubben etter den inneværende sesongen.

Det opplyser han i en pressemelding på Panthers' hjemmeside. Beslutningen kommer i kjølvannet av en rekke grove beskyldninger mot den 81 år gamle eieren som sto bak opprettelsen av laget tilbake i 1993.

NFL har selv åpnet granskning mot Richardson, men den vil bli avsluttet om han selger seg ut først.

– Vis meg hvordan du vrikker for å få på deg de buksene

Det amerikanske sportsmagasinet Sports Illustrated (SI) har pratet med en rekke tidligere ansatte i NFL-klubben, og Richardson beskyldes for både seksuell trakassering og rasistisk sjikane.

Magasinet har også avdekket at Richardson har betalt minst fire tidligere ansatte for at de ikke skulle gå videre med saker vedrørende hans oppførsel.

Hver fredag skal det ha vært en såkalt «Jeans Day» på kontoret. Det betydde at de fleste ansatte ville være ikledd dongeribukser på jobb. For kvinnene på kontoret medførte dette at de mer eller mindre måtte stå på utstilling mens Richardson gikk sin daglige runde gjennom kontorlokalene, skriver SI. Magasinet skriver blant annet at 81-åringen skal ha beordret kvinnene om å snu seg rundt foran ham slik at han kunne se på bakendene deres.

Klubbeieren skal også ha avlevert en rekke slibrige kommentarer i samme anledning.

– Vis meg hvordan du vrikker for å få på deg de buksene.

– Jeg tipper du måtte ligge på sengen for å få plass i de buksene.

– Tråkket du inn i de buksene eller måtte du hoppe inn i dem?

Dette var bare noen av Richardsons standardfraser til kvinnene på kontoret. Han skal også ha kommet med en rasistisk bemerkning til en talentspeider i klubben som var av afroamerikansk opprinnelse.

Diddy vil kjøpe klubben

Etter at nyheten om salget av klubben ble kjent, har superstjernene stått i kø for å melde sin interesse for å kjøpe klubben.

Den kjente rapperen Sean John Combs, også kjent under blant annet navnene P. Diddy, Puff Daddy og Diddy, var tidlig ute og erklærte sin interesse. Han påpekte også det faktum at det ikke finnes noen afroamerikanske majoritetseiere i NFL-sirkuset.

Med seg på laget fikk han raskt NBA-stjernen Stephen Curry.

Diddy publiserte så en video på Instagram hvor han meddelte at hans første avgjørelse som eier ville være å signere Colin Kaepernick. Kaepernick (29) står fortsatt uten kontrakt etter at han forlot det elendige NFL-laget San Fransisco 49ers etter forrige sesong.

Kaepernick ble kjent i fjor for å markere sin misnøye med måten svarte blir behandlet på i USA ved å gå ned på kne under nasjonalsangen før kampene. Vanligvis står alle og holder høyre hånd over hjertet når «The Star-Spangled Banner» spilles.

Denne markeringen har spredt seg som ild i tørt gress på amerikanske idrettsarrangement, men har også kostet 29-åringen dyrt. Flere mener at det er utenomsportslige grunner, snarere enn hans manglende prestasjoner på banen, som gjør at ingen lag tør å ta sjansen på Kaepernick.