Nora Mørk nektet å snakke med pressen

– La meg få lov til å dra hjem nå, sa VMs toppscorer idet hun gikk forbi pressen på Gardermoen dagen etter det skuffende finaletapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges håndballjenter var storfavoritter til å vinne VM-gull i Tyskland, men sto igjen med sølvet etter finaletapet for Frankrike.

Mandag var Nora Mørk og resten av landslagskollegene tilbake på norsk jord, men en skuffet toppscorer var ikke interessert i å snakke med pressen som hadde møtt opp på Gardermoen.

– Ingen kommentar, Nora?

– Nei, vær så snill, svarte hun.

– La meg få lov til å dra hjem nå, fulgte hun opp.

En tårevåt Nora Mørk var naturlig nok langt nede da hun snakket med TV 2 like etter finaletapet søndag kveld.

– Personlig hadde det vært deilig å avslutte dette møkkaåret med gull, sa Mørk, som har fått private bilder stjålet og vært gjennom brudd med kjæresten i løpet av det siste året.

Amanda Kurtovic tok seg imidlertid tid til å snakke med pressen.

– Vi er skuffet selvfølgelig. Det er blandede følelser. Vi er vant til å vinne, så det er lov det, men jeg synes vi skal være veldig stolt over prestasjonen og ikke henge med hodet altfor lenge, fordi det er en bra prestasjon, sier hun til TV 2.

– Hva kunne blitt gjort annerledes?

– Det er lett å være etterpåklok, og det er sikkert mye som kunne blitt gjort annerledes, men jeg synes vi har spilt et veldig godt mesterskap. Solid. Vi har vunnet kamper… Altså motstanderen har ikke hatt sjanse. Så tapte vi for et bedre lag i går, helt enkelt, sier Kurtovic til TV 2.