Kan få to kamper suspensjon for dette: – Han var sliten

West Hams Manuel Lanzini har blitt tiltalt av FA for å ha filmet seg til et straffepark i lørdagens 3-0-seier over Stoke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i det 18. minutt av lørdagens oppgjør mellom Stoke og West Ham at den dribleglade argentineren gikk i bakken i duell med hjemmelagets Erik Pieters.

Se situasjonen i videovinduet øverst og døm selv!

Dommer Graham Scott dømte straffe, og Mark Noble sendte West Ham i ledelsen fra krittmerket.

Nå har et panel sett på situajsonen for FA, og de har konkludert med at Lanzini filmet til seg straffen. Dermed kan argentineren nå få to kamper suspensjon «for å ha lykkes i å forlede en dommer.» Han har frist til tirsdag kveld med å forklare seg for FA.

Begge lags managere ble konfrontert med Lanzini-filmingen etter kampen.

– Forsvareren ga dommeren en avgjørelse å ta. Manuel Lanzini løp over halve banen, så jeg tror han falt fordi han var sliten heller enn at han filmet. Jeg ville blitt skuffet om vi hadde fått en slik straffe imot oss, men noen ganger går det den veien, sa West Ham-manager David Moyes, ifølge London Evening Standard.

Stoke-manager Mark Hughes var på sin side krystallklar på at argentineren filmet.

– Jeg har sett det igjen. Han filmet. Han gjorde til situasjonen, og er en smart spiller. Det var helt klart filming, og dommeren har sett noe ingen andre så. Alt i alt var det en dårlig situasjon både for han og oss, sukket Hughes.

Det er nytt for sesongen at spillere i Premier League kan bli utestengt for filming etter å ha sluppet unna med det i selve kampen.

Tidligere er Evertons Oumar Niasse den eneste spilleren som har blitt straffet av den nye regelen.