DREPT: Familien har sluppet dette bildet av den avdøde britiske diplomaten Rebecca Dykes.
DREPT: Familien har sluppet dette bildet av den avdøde britiske diplomaten Rebecca Dykes. Foto: Privat

Britisk diplomat kvalt med tau og dumpet i veikanten i Beirut

En mann er pågrepet, mistenkt for å ha drept en britisk kvinne som var ansatt ved Storbritannias ambassade i Beirut, opplyser libanesisk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen har i avhør tilstått å ha drept kvinnen, bekrefter politiet mandag.

Gjerningsmannen oppgis å være en libanesisk Uber-sjåfør, skriver Daily Mail.

Han skal ha innrømmet å ha plukket opp den britiske kvinnen i et populært restaurantområde i Beirut. Han kjørte kvinnen til nabolaget der hun bor, men slapp henne ikke av. I stedet ble hun forsøkt voldtatt og drept.

– Knust over tapet

Kvinnen, identifisert som Rebecca Dykes (30), ble funnet drept lørdag.

En obduksjonsrapport viser at hun ble utsatt for et seksuelt angrep og kvalt med tau. Deretter ble hun dumpet ved en motorvei, skriver Independent.

– Vi er knust over tapet av vår kjære Rebecca. Vi gjør alt vi kan for å forsøke å forstå hva som har skjedd. Vi ber alle medier om å respektere vårt privatliv slik at vi kan samles som en familie i denne vanskelige tiden, sa en talsperson for familien søndag.

Sjelden hendelse

Dykes hadde jobbet ved avdelingen for internasjonal utvikling ved den britiske ambassaden i Libanon siden januar 2017. Tidligere hadde hun arbeidet med samme tema i Irak og Libya.

Drapet ryster Libanon, hvor slike forbrytelser, spesielt mot utlendinger, er sjelden kost. Gjerningsmannen ble sporet opp takket være overvåkingsvideo av bilen hans.

(©NTB/TV 2)