– JEG HAR VÆRT I HELVETE: I to år har Liam Allan fryktet for å bli dømt for å ha voldtatt en kvinne seks ganger. Forrige uke ble saken mot ham henlagt, etter at retten fikk fremlagt tekstmeldinger fra «offeret».
– JEG HAR VÆRT I HELVETE: I to år har Liam Allan fryktet for å bli dømt for å ha voldtatt en kvinne seks ganger. Forrige uke ble saken mot ham henlagt, etter at retten fikk fremlagt tekstmeldinger fra «offeret». Foto: Liam Allan/Facebook

Liam (22) skulle dømmes for voldtekt – ble frikjent av «hemmelige» tekstmeldinger

Den engelske studenten Liam Allan (22) vurderer søksmål mot Metropolitan Police etter å ha blitt tiltalt for å ha voldtatt en kvinne seks ganger – til tross for at kvinnen betrodde ei venninne at samleiene var frivillige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I september 2015 ble den engelske studenten Liam Allan (22) anmeldt for å ha voldtatt en kvinne seks ganger.

Nå, to år senere, er London-mannen sluppet fri, etter at flere tekstmeldinger sendt fra kvinnens mobil ble fremlagt i retten.

«Det var ikke imot min vilje», står det i en av tekstmeldingene som fikk Liam frikjent.

The Telegraph skriver at kvinnen sendte tekstmeldingene i fortrolighet til en venninne i september 2015, da de to diskuterte hvordan det var å ha sex med Allan.

3. september 2015 sendte kvinnen tekstmeldingen om at samleiene var med samtykke. I flere av de andre tekstmeldingene fortalte kvinnen at hun fantaserte om å bli voldtatt og kvalt.

The Guardian skriver at saken mot Allan ble stanset av Croydon Crown Court torsdag, etter at det ble kjent at Metropolitan Police ikke hadde videreformidlet påtalemyndighetene tekstmeldingene som kunne frikjenne Allan.

Risikerte 12 år i fengsel

Dermed ble Allan siktet for voldtektene i januar 2016 – uten at det ble lagt vekt på tekstmeldingene.

Han risikerte opp mot 12 år i fengsel.

– Herr Allan mistet to år av livet sitt på grunn av grov uaktsomhet. Vi overveier rettslige skritt mot Metropolitan Police og påtalemyndigheten i Storbritannia, sier hans advokat Simone Meerabux til nettstedet.

– Følte meg helt alene

Selv sier Allan at han har hatt det svært vanskelig etter at han ble anmeldt og deretter tiltalt.

– Flere ganger følte jeg meg helt alene på grunn av det jeg fikk gjennom, men jeg måtte være sterk for familien min, sier Allan til Daily Mail.

Og:

– Livet mitt har vært et helvete.

Scotland Yard har ifølge The Telegraph varslet at de vil gjennomgå politiets etterforskning av Allan, samt se nærmere påtalemyndighetens fremtreden i saken.

Juridiske eksperter opplyser overfor nettsteder at dette kan føre til at flere andre rettskraftige dommer og tiltaler vil bli gjennomgått for å se om politiet har håndtert andre saker riktig.