På en lekeplass på Sofienlund i Malmø ble en 17 år gammel jente voldtatt og utsatt for torturlignende mishandling natt til lørdag.
På en lekeplass på Sofienlund i Malmø ble en 17 år gammel jente voldtatt og utsatt for torturlignende mishandling natt til lørdag. Foto: Johan Nilsson/TT

17-åring gruppevoldtatt på lekeplass i Malmø – politiet advarer kvinner mot å gå alene når det er mørkt

En 17-åring skal ha blitt voldtatt og utsatt for torturlignende mishandling av flere menn i Malmø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste måneden er tre kvinner utsatt for grove gruppevoldtekter i Malmø.

Nå slår politiet alarm, og advarer kvinner mot å gå alene i mørket i den svenske byen.

– Det handler om sunn fornuft. Vi advarer ikke mot å være ute, men du bør tenke deg om og kanskje ikke gå alene sent om kvelden, men heller gå med andre eller ta en taxi, sier Anders Nilsson, leder av etterforskningsavdelingen i Malmøpolitiet til Expressen.

Ingen er så langt pågrepet for de grove voldtektene, og politiet ber om tips fra publikum i sakene som de nå undersøker om kan ha samme gjerningsmenn.

Lekeplass

– Disse «rovdyrene» går målrettet mot enslige kvinner som beveger seg utendørs. Du bør ikke gå alene i bekmørke områder, men hvis du vil være ute så kan man gå to og to eller i en gruppe, sier Nilsson til SVT Nyheter.

Kvinnen som ble overfalt natt til lørdag ble hardt skadet, og kilder sier til Expressen at hun ble utsatt for torturlignende mishandling.

17-åringen ble overfalt og utsatt for overgrepet på en lekeplass i bydelen Sofielund i Malmø. Politiet ble varslet om overgrepet rundt klokken 03.00 natt til lørdag.

– Det er snakk om særs grov vold. Vi ber alle som kan vite noe om å ta kontakt med politiet så vi kan pågripe gjerningsmennene, sier Andy Roberts, sjef for politiet nord i Malmö.

Politiets etterforskning kan tyde på at gjerningsmennene er relativt unge menn, men de har verken konkret alder eller et godt signalement å gå etter.

I november ble to kvinner gruppevoldtatt ved to forskjellige anledninger. Den ene skjedde i Södervärn, like i nærheten av voldtekten natt til lørdag. Den andre voldtekten skjedde ved Sege park i Segevång, like ved et festlokale.

I hele 2017 har Malmøpolitiet mottatt 26 anmeldelser av voldtekt eller voldtektsforsøk som skal ha skjedd utendørs.