SPEILGLATT: Slik ser veien ut ved Slitu i Indre Østfold mandag morgen. En politipatrulje er på stedet for å sikre at ingen kjører forbi før det er godt nok saltet.
SPEILGLATT: Slik ser veien ut ved Slitu i Indre Østfold mandag morgen. En politipatrulje er på stedet for å sikre at ingen kjører forbi før det er godt nok saltet. Foto: Freddie Larsen/tips@tv2.no

svært glatte veier i sør-norge:

Politiet: – Passer på at ingen gjør noe kamikaze-aktig

Underkjølt regn gir vanskelige kjøreforhold flere steder i landet. I Indre Østfold skled en skolebuss av veien mandag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i flere distrikter melder om svært glatte veier mandag morgen.

Det er underkjølt regn som fører til de vanskelige kjøreforholdene.

Over hele Sør-Norge varslet politi og Veitrafikksentralene om vanskelige kjøreforhold i morgentimene mandag.

Ved Slitu i Indre Østfold skled en skolebuss av veien.

Ingen ble skadd i uhellet på den speilglatte veien, og det satt ingen barn i bussen da utforkjøringen skjedde.

Det står flere biler på samme sted på Slituveien med samme problem som bussen. Kommunen er varslet om at det trengs strøing.

– Vi har en patrulje der for å sikre stedet, og gjøre folk oppmerksomme slik at de ikke foretar seg noe kamikaze-aktig, sier operasjonsleder Pål-Andre Thorsby til TV 2.

– Dette er en kommunal vei som antakeligvis ikke er blitt så tidlig saltet og strødd, så kommunen er varslet om dette, fortsetter operasjonslederen.

Underkjølt regn

I Vestfold varsler politiet om svært glatte veier og i Akershus advares det om vann som fryser på bakken og mindre trafikkuhell.

– Alle entreprenører er varslet og har mannskaper ute. Vær forberedt på at det kan være glatt, spesielt på mindre veier med lite trafikk. Kjør forsiktig, lød oppfordringen fra Veitrafikksentral Øst litt etter klokka 6.

Fra de tre vestlandsfylkene ble det også meldt om vanskelige kjøreforhold. Fra hele landsdelen meldes det om underkjølt regn.

– Entreprenørene strør og strør, men det blir glatt igjen ikke lenge etter at de har vært der, sier John Andreas Omdal, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Vest, til Stavanger Aftenblad.

– Ekstremt glatt

I Østfold meldte politiet ved 5.30-tiden om redusert framkommelighet på E6 ved Kalnes etter at biler hadde sklidd av veien, mens i Sveio i Hordaland var en trailer sklidd av veien sør for Fjontunnelen.

– Ekstremt glatte veier, biler blir stående på flat mark og spinne. La bilen bli stående hvis du kan!, tvitret politiet i Østfold ved 4-tiden.

(NTB/TV 2)