FUNNET I HUSET: Honey og Barry Sherman ble funnet døde fredag formiddag.
FUNNET I HUSET: Honey og Barry Sherman ble funnet døde fredag formiddag. Foto: Stringer

Har fått dødsårsaken til milliardærparet

Drapsenheten overtar etterforskningen av de to dødsfallene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dødsfallene til ekteparet Barry (75) og Honey Sherman (70) har skapt store overskrifter i Canada de siste dagene.

Sherman-paret ble funnet døde i Toronto fredag.

I etterkant har canadiske medier publisert anonyme polititeorier om at én av ektefellene drepte den andre, og deretter tok livet av seg selv. Parets familie reagerte sterkt på dette og tilbakeviste teoriene.

Dødsårsak klar

I helgen ble ekteparet obdusert, og politiet har nå fått vite dødsårsaken til de to.

Toronto-politiet skriver i en pressemelding at begge ektefellene døde av kvelning. Drapsetterforskere har derfor overtatt saken, som politiet betegner som mistenkelig.

Barry og Honey Sherman ble funnet døde av eiendomsmegleren som skulle selge huset deres. Villaen lå ute til salgs for nærmere 40 millioner kroner.

Ifølge avisen Toronto Star ble likene funnet nær hverandre ved innendørsbassenget i villaen.

En av Canadas rikeste

Formuen til ekteparet var bygget opp gjennom mange år. Barry Sherman grunnla legemiddelskapet Aptoex i 1974, og er regnet som en av Canadas aller rikeste personer.

TIL SALGS: Ekteparet ble funnet i villaen som lå ute for salg.
TIL SALGS: Ekteparet ble funnet i villaen som lå ute for salg. Foto: Chris Helgren/REUTERS

Sherman begynte i legemiddelbransjen gjennom sin onkels laboratoriekjede «Empire Laboratories». Han kjøpte etter hvert selskapet av sin onkel, og skapte Apotex.

Dette har vært bakgrunnen for en bitter familiefeide i ettertid, ifølge BBC. Onkelens barn, føler at Sherman lurte onkelen til å selge ham selskapet, og saksøkte Sherman for å få en eierandel i Aptotex. De tapte saken tidligere i år.

Sherman-paret har donert mange millioner til ulike veldedige formål. De støttet også statsminister Justin Trudeaus valgkamp økonomisk.

I helgen kondolerte Trudeau på Twitter. Både han og kona Sophie er triste etter nyheten om Sherman-parets plutselige bortgang, skriver Trudeau.