MØRKT: Hundrevis av passasjerer venter på flyplassen i håp om at strømmen skal komme tilbake og trafikken ta seg opp igjen.
MØRKT: Hundrevis av passasjerer venter på flyplassen i håp om at strømmen skal komme tilbake og trafikken ta seg opp igjen. Foto: Branden Camp/AP

kaos på verdens travleste flyplass:

Strømmen tilbake etter langvarig stans

Tusenvis av passasjerer var strandet på Hartsfield-Jackson International Airport i Atlanta på grunn av omfattende strømstans søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag morgen norsk tid opplyser flyplassen at strømmen er tilbake etter langvarig stans.

Flyplassen jobbet lenge med å få strømmen tilbake søndag kveld.

Strømstansen førte til at fly ikke kunne ta av. Det amerikanske luftfarttilsynet, FAA, satte begrensinger på hvor mange fly som fikk lov til å lande, melder NBC News.

Hundrevis av passasjerer satt søndag kveld og ventet i terminaler.

Mange flyselskaper har kansellert alle fly til og fra Atlanta. Ifølge New York Times er over 1.150 fly, både avganger og ankomster, kansellert.

Verdens travleste flyplass

Alle tog til og mellom flyplassen og Atlanta sto også stille søndag. Mandag morgen norsk tid opplyser flyplassen at togene snart vil være i gang igjen.

Den internasjonale flyplassen i Atlanta regnes som verdens travleste flyplass med 275.000 passasjerer og 2500 flyavganger, og ankomster hver dag. Problemene påvirker derfor store deler av flytrafikken i USA.

Brann

Strømstansen skjedde klokken 13 lokal tid, og varte i mange timer.

Strømstansen har rammet hele flyplassen.
Strømstansen har rammet hele flyplassen.

Strømstansen skal blant annet ha ført til en brann, som gjorde stor skade på det elektriske anlegget på flyplassen. Denne brannen måtte slukkes før strømselskapet kunne begynne jobben med å få strøm igjen, skriver flyplassen.

Man vet foreløpig ikke årsaken til strømstansen og den påfølgende brannen. Ordføreren i Atlanta, Kasim Reed, sier at hendelsen vil etterforskes for å undersøke om noen har tuklet med det elektriske anlegget, ifølge New York Times.