– De må kanskje vinne noe før vi skal sammenligne dem med de beste Manchester United-årgangene

Manchester City står med rekordsterke 52 poeng etter 18 Premier League-runder.
TV 2s eksperter går snart tom for superlativer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester City høvle over Tottenham i videovinduet øverst!

Én kamp gjenstår av Premier League-runden, men allerede før Everton-Swansea avslutter runden er det fair å ta for seg toppkampen når alle tetlagene har spilt 18 av 38 runder.

Se Everton-Swansea på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fra 21.00!

Rundens storoppgjør endte med 4-1-seier til overlegne Manchester City mot forrige sesongs toer Tottenham, og dermed opprettholder Pep Guardiolas lag sin elleve poengs ledelse til Manchester United på andreplass.

De lyseblå har også 14 poengs avstand til Chelsea, 18 til Liverpool, 19 til Arsenal og 21 til Tottenham. Alle disse lagene var nevnt som potensielle ligatittelutfordrere forut for sesongstart. (I tillegg har de også 20 poengs ledelse på overraskelseslaget Burnley).

TV 2 Sumo: Her får du tilgang

Men hvor godt dette City-laget er i et Premier League-historisk perspektiv er det selvsagt umulig å få et fasitsvar på.

– Det er vanskelig å vurdere det, for fotballen går videre. Men per definisjon er dette det beste laget Premier League noen gang har sett, kvalitetsmessig. Men så må de kanskje vinne noe før vi skal sammenligne dem med de beste Manchester United-årgangene og Arsenals «Invincibles». Men den fotballen vi ser er på et nivå jeg mener Premier League aldri har sett, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland i søndagens Fotballkveld England.

Dersom City fortsetter i samme spor, er de i rute til å avslutte sesongen med over 100 poeng i ligaen. Rekorden i Premier League tilhører Chelsea, som i 2004/05 endte på 95 poeng etter 38 kamper. Normalt ville Manchester Uniteds sterke start med 41 poeng på 18 kamper også vært nok til å være i rute til ligatittelen, men allikevel er klasseforskjellen mellom City og resten av ligaen altså enorm.

– For øyeblikket er den ganske stor. Og vi må gi mye skryt til manageren. De hadde et ganske likt lag forrige sesong, og i hans andre sesong har han virkelig fått det til å fungere. Måten de fungerer på, forsvarer seg på, slåss på, ånden i laget. Vi trenger ikke å snakke om dem hver uke. Vi kan bare se på de andre lagene, sa Trevor Morley.

Én mann fikk også ekstra skryt fra den tidligere Manchester City-spilleren.

– Keeperen har vært en åpenbaring. Man snakker ikke om ham når de scorer fire, men han har betydd mye for dem. Også defensivt, sa Morley.


TV 2s eksperter frykter for Spurs' Mesterliga-deltakelse neste sesong
TV 2s eksperter fikk også spørsmål om hva de tror om de store lagene som bak Manchester City kjemper om plassene

– Det er rimelig å si at dette kommer til å være den vanskeligste sesongen noensinne når det handler om å havne i topp fire. Manchester United har normalt en poengsum som betyr at man er i rute til tittelen. Og jeg tror Chelsea havner der. Da er det bare en plass igjen. Jeg tror ikke på Burnley og jeg frykter for Tottenham. De skal spille Mesterliga, og det er et stort minus for dem, sa Morley.

– Akkurat nå er jeg enig i at det i øyeblikket ser ut som en kamp mellom Liverpool, Arsenal og Tottenham om den fjerdeplassen. Manchester United har egentlig hatt en meget god sesongstart - en av de beste de har hatt på lang, lang tid - men problemet er at City er så langt foran. Jeg er rimelig sikker på City, United og Chelsea i topp fire, og Burnley-eventyret kan ikke vare så lenge at de vil ta seg inn i topp fire. Det vil være en skrell, sa Brede Hangeland.

PS! Legger man til tiden før Premier League-fotballen, og omregner datidens topoengsliga til trepoengssystemet, har Liverpools 1978/79-sesong det mest imponerende tallet å vise til på engelsk fotballs øverste nivå. De ville endt på 98 poeng, men det i en sesong der de spilte 42 kamper.