Honey og Barry Sherman ble funnet døde fredag formiddag. Dødsårsaken er fremdeles ikke kjent. .
Honey og Barry Sherman ble funnet døde fredag formiddag. Dødsårsaken er fremdeles ikke kjent. . Foto: Stringer

Familien raser etter teorier om milliardærparets dødsfall

Familien er i sjokk, og slår tilbake mot opplysninger om at drap og selvdrap kan være årsaken til at både Barry og Honey Sherman ble funnet døde i sitt eget hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barry Sherman (75) og kona Honey, ble funnet døde i sin egen kjeller i luksusvillaen i Nord-Toronto fredag.

Canadisk politi vurderer dødsfallene som mistenkelige. De har ikke konkludert med at milliardærparet er drept, men holder alle muligheter åpne.

Anonyme politikilder

Canadisk presse har sitert politikilder på at politiets fremste teori er at en av ektefellene drepte den andre, og så seg selv. Dette får parets fire barn og resten av familien til å rase.

– Begge våre foreldre delte entusiasmen for livet, og de var begge sterkt knyttet til familien og samfunnet. Det henger ikke på noen måte sammen med ryktene som dessverre sirkulerer angående omstendighetene rundt deres dødsfall

– Vi er sjokkerte og synes det er uansvarlig at politikilder skal ha presentert en slik teori, uten at familie eller venner mener det kan stemme, skriver de i en uttalelse som er sitert av CBC.ca.

Ekteparet skal obduseres i løpet av helgen, og politiet har i etterkant av familiens reaksjon, gått ut og sagt at de avventer å kommentere dødsårsak før obduksjonsrapporten er klar.

Barry og Honey Sherman ble funnet døde av eiendomsmegleren som skulle selge huset deres. Villaen lå ute til salgs for nærmere 40 millioner kroner.

Bitter familiefeide

Formuen er bygget opp gjennom mange år. Barry Sherman grunnla legemiddelskapet Aptoex i 1974, og er regnet som en av Canadas aller rikeste personer.

Sherman begynte i legemiddelbransjen gjennom sin onkels laboratoriekjede «Empire Laboratories». Han kjøpte etter hvert selskapet av sin onkel, og skapte Apotex.

Dette har vært bakgrunnen for en bitter familiefeide i ettertid, ifølge BBC. Onkelens barn, føler at Sherman lurte onkelen til å selge ham selskapet, og saksøkte Sherman for å få en eierandel i Aptotex. De tapte saken tidligere i år.

Sherman-paret har donert mange millioner til ulike veldedige formål. De støttet også statsminister Justin Trudeaus valgkamp økonomisk.