NÆRT FORHOLD: Margaret Knutson Aase (t.v) har et nært forhold til moren Elisabeth Aase. Da moren var lei av å møtte veggen i arbeidsmarkedet, så hun seg nødt til å gjøre noe.
NÆRT FORHOLD: Margaret Knutson Aase (t.v) har et nært forhold til moren Elisabeth Aase. Da moren var lei av å møtte veggen i arbeidsmarkedet, så hun seg nødt til å gjøre noe. Foto: Privat

Margaret (29) «loddet» ut moren på Facebook

Margaret Knutson Aase var lei av at moren ikke klarte å komme tilbake på arbeidsmarkedet, så hun tok saken i egne hender.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Mitt eneste juleønske er at dette innlegget blir likt og delt flest mulig ganger, så kanskje det riktige mennesket ser innlegget, og mamma får seg jobb».

Slik innleder Margaret Knutson Aase en lang tekst der hun redegjør for hvorfor du som arbeidsgiver bør ansette hennes mor, Elisabeth Aase.

Det var Fædrelandsvennen som omtalte saken først.

Tok litt av

Moren mistet jobben i oljebransjen etter nedbemanninger i MH Wirth for over et år siden. Det mener Margaret både er urettferdig og langt fra slik det skal være.

«Hun har et hav av erfaring, masse å gi, og ingen ønsker eller behov om å klatre videre på en karrierestige, eller bytte til en mer fancy jobb. Mamma vil jobbe», skriver Margaret.

Siden innlegget ble publisert onsdag, er det nå delt nesten tusen ganger. Det har også i skrivende stund fått 1200 likerklikk.

– Det tok litt av, men det er hyggelig og fint med god respons. Jeg har fått meldinger i innboksen fra både kjente og ukjente, sier Margaret til TV 2.

Måtte prøve

– Jeg tenkte på å gjøre noe som dette for noen måneder siden, men så gikk det litt i glemmeboka, forteller hun.

Tirsdag, dagen før hun postet innlegget, snakket hun med moren på telefon, og opplevde at hun var nedstemt og lei, og følte at ingen trengte henne.

– Da tenkte jeg at jeg må bare prøve, sier 29-åringen.

Margaret forteller at det bare skulle mangle at hun gjorde det hun kunne for å hjelpe moren, all den tid hun har fått støtte opp gjennom barndommen. Margaret er tidligere både Europa- og verdensmester i Jujitsu.

– Jeg har fått drive med kampsporten og reist verden rundt, noe hun har brukt masse penger på. Dette er det minste jeg kunne gjøre tilbake, sier hun.

– Overveldet

Elisabeth Aase forteller til TV 2 at hun er helt overveldet over alle positive tilbakemeldinger hun har fått etter innlegget ble publisert.

– Jeg er ikke så glad i eksponering, men dette har virkelig gjort noe med humøret. Jeg er helt overveldet og glad for all responsen, sier hun.

58-åringen bekrefter at hun var nedstemt og lei. Etter å ha fått avslag på avslag begynte hun å tenke at hun hadde gått ut på dato.

– Margaret har nevnt tidligere at hun ville legge ut noe, men da ville jeg ikke. Jeg turte ikke. Men hun skjønte vel for noen dager siden at jeg ikke hadde det så godt. Så hun skrev en tekst og sendte den over til meg. Jeg ble så rørt da jeg leste den, og tenkte at nå er det på tide.

Fått tilbud

Elisabeth er bosatt i Kristiansand og forteller at det er mange om beinet på stillingene som blir lagt ut.

– Jeg er 58 år og det er mange arbeidsledige på Sørlandet på grunn av nedgangen i oljebransjen. Voksen som jeg er, stiller jeg litt langt bak i køen, sier hun.

Nå har hun imidlertid blitt kontaktet av en potensiell arbeidsgiver og avtalt et jobbintervju over nyttår. Det er ikke en fast stilling, men en jobb som tilkallingsvikar.

– Jeg tenker «hvorfor ikke?». Jeg trenger å komme meg ut. Jeg har tatt på meg noen frivillige oppgaver og det har vært veldig givende.

58-åringen forteller at hun på mange måter har fått mer energi igjen etter at Margaret la ut jobbsøknaden på Facebook.

– Det var godt å bli glad igjen, sier hun.