Marianne Antonsen skjønte at noe var galt etter at hun plutselig falt om. Nå skal hun gjennom en alvorlig svulst-operasjon.
Marianne Antonsen skjønte at noe var galt etter at hun plutselig falt om. Nå skal hun gjennom en alvorlig svulst-operasjon. Foto: Stella Pictures

Marianne Antonsen tar avskjed med publikum før svulst-operasjonen

Artist Marianne Friise Antonsen samler sine nærmeste til en følelsesladet julekonsert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den folkekjære artisten Marianne Antonsen har tidligere fortalt om sjokkbeskjeden hun fikk to dager etter sitt eget bryllup i juni. Legen slo fast at hun var rammet av hjernesvulst.

– Jeg tenker ofte: Er dette den siste høsten jeg har hatt? Og hva med julen, blir den også for aller siste gang? Jeg tenker sånn fordi jeg er rammet av hjernesvulst, sa Marianne Friise Antonsen til Se og Hør da nyheten ble kjent.

Les også: Fikk sjokkbeskjed etter bryllupet

I januar skal hun opereres, men lørdag kveld samler hun familie, venner og fans i i Østre Fredrikstad kirke til det som etter eget utsagn kan bli hennes siste konsert.

– Det blir en avskjed med publikum for min del. Jeg vet ikke... Jeg vet ikke om jeg kommer tilbake. En ting er å overleve, ta kampen og være her videre. Men å gjøre en konsert og gjennomføre jobber sånn som jeg har gjort? Det fremstår som helt utopisk. Jeg har tatt innover meg at dette er siste gang, sier hun til NRK Østfold.

Alvorlig operasjon

Ettersom svulsten er godartet, ble operasjonen lagt til januar slik at hun kan feire jul med familien. Hun omtaler operasjonen som alvorlig, og forteller at hun ikke har fått de beste prognosene.

Derfor vil hun og familien forsøke å få en så fin julefeiring som mulig.

– Det er ro, det er fint og det er en viktig tradisjon for familien min. Vi skal ikke gråte og tenke at dette kan være den siste julen. Men nettopp fordi det kan være det, så må vi gjøre den så fin som mulig, sier hun til NRK.

MGP-SUKSESS: Marianne Antonsen var med i gruppa gruppa
MGP-SUKSESS: Marianne Antonsen var med i gruppa gruppa "Just 4 Fun" og vant den norske finalen med låten "Mrs Thompson" i 1991. Foto: Brun, Agnete / Scanpix

Falt om

Det var i november at Antonsen gikk ut og fortalte om hva som skjedde før hun oppdaget svulsten.

46-åringen forteller Se og Hør at hun mistenkte at noe var alvorlig galt da hun besvimte på gulvet på soverommet hjemme, mens hun pratet i telefonen.

Både vennen og hun selv ringte 113, og en røntgenundersøkelse av hodet viste i etterkant at hun hadde svulst på lillehjernen.

Marianne har lang fartstid innenfor musikkindustrien, og er blant annet kjent for å ha gjort stor suksess i «Melodi Grand Prix» med kvartetten Just 4 Fun sammen med Eirikur Hauksson, Hanne Krogh og Jan Groth og sangen «Mrs Thompson» tilbake i 1991. De vant den nasjonale finalen, men måtte ta til takke med 17. plass i den internasjonale finalen.