KJÆRE JULENISSE: En syv år gammel jente i Texas i USA ba julenissen om mat og pledd til jul. Det har startet kronerulling.
KJÆRE JULENISSE: En syv år gammel jente i Texas i USA ba julenissen om mat og pledd til jul. Det har startet kronerulling. Foto: Ruth Espiricueta

Skolejentas juleønske går verden rundt

Nå er det startet en innsamlingsaksjon for å sikre at alle elevene ved skolen får pledd til jul.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ruth Espiricueta er lærer for en 1. klasse ved en skole i Edinburg, Texas.

Denne uken ba hun elevene skrive et brev til julenissen om noe de ønsket seg og trengte.

Hun ble særlig rørt av ett av brevene.

– Jeg har vært snill i dag. Denne julen vil jeg ha en ball og mat. Jeg trenger et pledd, skriver en syv år gammel jente.

– Knuste hjertet mitt

Til ABC News forteller Espiricueta at hun aldri hadde trodd at elevene skulle be om ting som vi til vanlig tar for gitt.

– Det knuste hjertet mitt, for ingen skal trenge å gå sultne eller fryse på kalde vinternetter, sier hun.

Dagen etter de skrev brevet på skolen, skal jenta ha fortalt at hun ønsket seg en ball i stedet for en dukke, fordi da kunne både hun og broren dele leken.

Men jenta var ikke den eneste i klassen som ba julenissen om ting vi tar for gitt.

– Dessverre var det flere andre som også hadde behov for pledd, puter, senger, klær og sko. Mange gledet seg ikke til jul fordi de visste at foreldrene ikke hadde råd til å kjøpe juletre eller gaver til dem, sier hun.

Ville hjelpe

Espiricueta la ut et bilde av brevet på sosiale medier i håp om å kunne hjelpe de familiene som trenger det. Responsen har ikke latt vente på seg med folk som vil bidra med både pledd og leker.

– Jeg hadde ingen anelse om at hun hadde det tøft. Hun kommer alltid på skolen med et stort smil. Hennes uselviske handling gjorde meg klar over at jeg måtte dele dette med andre, sier læreren.

Brevet inspirerte rektoren ved skolen til å starte en innsamlingsaksjon for å samle inn 724 pledd, ett til hver elev. Lørdag var det samlet inn 616 pledd, så målet blir tilsynelatende nådd.

I tillegg har en mann startet en innsamlingsaksjon der folk kan donere penger til jentas familie. På fire timer har det kommet inn over 2000 kroner.